Приключи ремонтът на още 22,3 км от пътя Русе –

...
Приключи ремонтът на още 22,3 км от пътя Русе –
Коментари Харесай

Път като слънце: пуснаха нови 22 км между Русе и Кубрат

Приключи ремонтът на още 22,3 км от пътя Русе – Кубрат. Проектът е изпълнен по оперативна стратегия „ Региони в напредък “ 2014-2020 година, съфинансирана посредством Европейския фонд за районно развиване и националния бюджет. Инвестицията е за над 26 млн. лeва, оповестиха от  

Това е вторият сектор от пътя, който е напълно освежен със средства от оперативната стратегия. В началото на юни бе издадено разрешението за още 21,5 км от него. С това по програмата са ремонтирани близо 44 км от второкласния път. Той е съществена пътна връзка сред областите Русе, Разград и Силистра и първокласните пътища Русе – Варна, Силистра – Шумен и второкласния път Кубрат – Разград.

Ремонтираният сектор по лот 33 стартира на 2 км преди с. Тетово, минава през селата Тетово и Беловец и приключва в гр. Кубрат при 43-ти км. Инвестицията е за над 26 млн. лeва.

С осъществяването на плана са усъвършенствани технико-експлоатационните характерности на трасето. Извършена е цялостна замяна на пътната настилка, укрепване на структурата на местата с незадоволителна носимоспособност, усъвършенствано е отводняването, възобновени са банкетите и бордюрите. Отсечката е с нови мантинели, пътни знаци и маркировка. Ремонтиран е и мостът в региона на село Тетово, който е с дължина 41 метра. Съоръжението е с нова хидроизолация, асфалтова настилка, усъвършенствано отводняване, инсталирани са парапети и ограничаващи системи.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР