Приключи проверката, разпоредена от Окръжна прокуратура-Кюстендил, по спрения проект за

...
Приключи проверката, разпоредена от Окръжна прокуратура-Кюстендил, по спрения проект за
Коментари Харесай

Приключи проверка на реновирането на пътеките за Седемте рилски езера, ВАП има думата

Приключи инспекцията, разпоредена от Окръжна прокуратура-Кюстендил, по спрения план за реновиране на пътеките на Седемте рилски езера, заяви за БНР представителят на обвиняването Мариана Сиракова.
Материалите са изпратени до Върховна административна прокуратура за дефинитивно мнение.
Окръжна прокуратура в Кюстендил се самосезира след репортажи и изявления за качената тежка строителна техника в региона на езерото Бъбрека при реновирането на пътеки по план “Уcтoйчивo yпpaвлeниe нa нaциoнaлeн пapĸ “Pилa ” - втopa фaзa, финансиран по Оперативна стратегия „ Околна среда “ 2014-2020 година ”.
Проверката на място извърши екип на Икономическа полиция при ПУ-Дупница, траяла 3-4 дни. Иззета е документи по плана от Национален парк " Рила ".
Строителната техника при езерото Бъбрека е изтеглена неотложно. Първоначално материалите по реновирането в действителност са били превозени с мулета и коне, неразбираемо обаче кой е позволил по-късно да се употребява и техника, която разкопава и унищожава сектори по трасетата, които се реновират.
ВАП разпореди екоминистерството да извърши своя инспекция по осъществяването на плана. Заедно с резултатите от тази, разпоредена от ОП-Кюстендил, те ще бъдат систематизирани и ще се излезе с дефинитивно решение има ли позволени и какви нарушавания и кой ги е направил при реализацията па плана, напомня БГНЕС.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР