Приключи проверката по случая с 13-годишното дете от Бургас, за

...
Приключи проверката по случая с 13-годишното дете от Бургас, за
Коментари Харесай

След отказан прием на дете: Проверка установи, че болниците не са извършили нарушение

Приключи инспекцията по случая с 13-годишното дете от Бургас, за което околните му твърдяха, че три лечебни заведения са отказали банкет след утежняване на положението му.

Според отчетите виновност носят родителите на детето, а проучванията посочили, че то било обезводнено. От РЗИ-Бургас са безапелационни, че не се открити нарушавания в лечебните заведения.

Проверката е посочила, че до едното лечебно заведение фамилията не е стигнало, звъннали са по телефона, с цел да питат има ли свободни стаи.

Във второто е трябвало да изчакат да завърши прегледът на различен незабавен пациент, само че те са решили да отидат в трета болница, където детето припаднало.

" И са отишли в другата болница, където са им обяснили, че нямат нужните експерти и към него ден те нямаха и свободни кревати, в полза на истината. Фактът, който те визират, че детето било припаднало, то е било прегледано и от педиатър и от реаниматор, и е било безусловно съответно, без никакви нито качествени, нито количествени промени на съзнанието. Всъщност е било с изострен гастрит. С изострен гастрит се е оказала и майката 12-часа по-късно, тъй като са яли едно и също ", съобщи доктор Георги Паздеров, шеф на РЗИ-Бургас.

Автор: Давид Сукнаров
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР