Приключи почистването на наводнените къщи и дворове в карловското село

...
Приключи почистването на наводнените къщи и дворове в карловското село
Коментари Харесай

По 375 лв. еднократно ще получат пострадалите от наводненията в карловските села


Приключи почистването на наводнените къщи и дворове в карловското село Слатина. Доброволците, които ще дойдат през почивните дни ще бъдат насочвани към Богдан и Каравелово. На 19-ти септември, 378 от потърпевшите фамилии ще получат еднократно по 375 лева

В разчистването на наводнените карловски села през днешния ден се включиха и държавни чиновници на местата, където не може да влезе техника. Тежките машини работят в речните корита.


Нормалният работен ден на Ренета Бамбалова протича пред горещия телефон на регионалната администрация в Пловдив.

“Друго е когато си тук на терен, в тези кални наноси, в аромата, в ситуацията, хората, погледите ”, сподели тя.

Около 400 държавни и общински чиновници оказват помощ в Каравелово и Богдан през днешния ден.

“Нека всички, които имат предпочитание да създадат подаяние. Това обаче да бъде координирано с общинския Кризисен щаб, тъй като има заплаха да се получи дублаж на някои от предметите, от храните ”, съобщи кметът на Карлово Емил Кабаиванов.

22 фургона ще бъдат доставени до 10 дни за хората, които няма къде да живеят след бедствието. Държавата отпусна 10 млн. лева на община Карлово.

“Те са за действия, които към този момент са осъществени, само че там влизат планиране на ремонта на улици, мостове и на речните корита. Ние би трябвало да проектираме 11 нови моста ”, съобщи регионалният шеф на Пловдив Ангел Стоев.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР