Приключи първият кръг от преговори за кабинет с третия мандат,

...
Приключи първият кръг от преговори за кабинет с третия мандат,
Коментари Харесай

Приключи първият кръг от преговори за кабинет с третия мандат


Приключи първият кръг от договаряния за кабинет с третия мандат, който беше връчен на Българска социалистическа партия. Следващата седмица договарянията за властта не престават - към този момент с съответни имена за министър председател и министри.

Лидерът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова заяви, че се е чула със Слави Трифонов още в първите дни след приемане на досието на президента Румен Радев. Какво са си говорили обаче резервира в загадка.

От „ ИТН “ (ИТН) и през вчерашния ден, и през днешния ден потвърдиха, че желаят държавно управление, а не предварителни избори. Това направиха през днешния ден и от „ Демократична България “ след диалога със столетницата.

Демократична България ще решат дали да дадат министри или единствено поддръжка, когато има повече изясненост към кабинета.

Независимите депутати предизвестиха Българска социалистическа партия да внимават с някогашните им сътрудници от Има Такъв Народ и повториха, че няма да поддържат кабинет, в който има министри от партията на Слави Трифонов.

Българска социалистическа партия биха разговаряли за поддръжка даже с отделилата се от „ Възраждане “ Елена Гунчева.

Ако Българска социалистическа партия не успее да обезпечи болшинство от 121 депутати, може и да не се стигне до диалози за министерски кресла.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР