Приключи оценката на проектните предложения по Процедура BG-RRP-4.025 за директно

...
Приключи оценката на проектните предложения по Процедура BG-RRP-4.025 за директно
Коментари Харесай

Община Мездра с одобрен проект за обновяване на уличното осветление в гр. Мездра и в четири съставни села на общината

Приключи оценката на плановите оферти по Процедура BG-RRP-4.025 за непосредствено даване на средства на съответни крайни получатели за осъществяване на Инвестиция C4.13 " Подкрепа за енергийно ефикасни системи за улично осветяване " (Покана 1), финансирана от Националния проект за възобновяване и резистентност на Република България.
 
 Национален проект за възобновяване и резистентност Национален проект за възобновяване и резистентност Източник: Община Мездра
Сред утвърдените за финансиране 68 планови оферти на общини от цялата страна е и планът на Община Мездра, който планува замяна на остарялото улично осветяване с ново енергоспестяващо в гр. Мездра и в четири съставни села на общината - Дърманци, Игнатица, Моравица и Руска Бела. От реализирането на плана ще се възползват 12 790 поданици на община Мездра, които живеят в петте обитаеми места.
 
Одобрената безплатна финансова помощ за реализирането на плана е 481 836.07 лева Предстои да бъде подписан контракт за финансиране на плана сред Министерството на енергетиката и Община Мездра.
 
Настоящата процедура е продължение на към този момент извършената открита процедура за асортимент на планови оферти BGENERGY-2.001 " Рехабилитация и рационализация на общинската инфраструктура - системи за външно изкуствено осветяване на общините " по Програма " Възобновяема сила, енергийна успеваемост, енергийна сигурност ", финансирана от Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство 2014-2021 година, в която плановото предложение на Община Мездра беше оценено, утвърдено и включено в лист с аварийни планови оферти заради непълен финансов запас по програмата.
 
Процедура BG-RRP-4.025 е на обща цената 62,5 млн. лева и има за съществена цел да увеличи енергийната успеваемост посредством софтуерно обновяване и модернизиране на системите за външно изкуствено осветяване, благосъстоятелност на българските общини, и да усъвършенства изискванията на живот на популацията в страната.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР