Приключи операцията на ROADPOL за обезопасителни колани и каски От днес

...
Приключи операцията на ROADPOL за
обезопасителни колани и каски От днес
Коментари Харесай

Засилени проверки на пътното движение в големите градове и пътищата между малките села

Приключи интервенцията на ROADPOL за обезопасителни колани и каски

От през днешния ден до 24 март е в ход специализирана полицейска интервенция за повишение на безопасността на придвижването по пътищата. Фокусът този път е ориентиран към движението в градовете и пътищата между малките обитаеми места, сподели главен инспектор Лъчезар Близнаков от отдел „ Пътна полиция “, ГДНП. В градовете екипите ще наблюдават за водачи, които отнемат преимущество на другите пътни превозни средства, както и за недопускане на прекосяване на забранителен сигнал на светофар. На територията на три регионални дирекции от Западна България е планувано да бъде засилен контролът на пътищата между малките обитаеми места. Там екипите ще следят главно за неправоспособни водачи и недопускане на ръководство на моторно транспортно средство след употреба на алкохол.

Близнаков съобщи, че от началото на годината до 16 март се регистрира сериозно намаление на пътнотранспортните произшествия с присъединяване на пешеходци – около 45%. Това, съгласно него, се дължи на засиления надзор от органите на реда.

45 166 моторни транспортни средства са проверени по време на последната операция с фокус на потреблението на обезопасителни средства, заяви още Близнаков. Тя се организира в интервала от 8 до 14 март и бе проведена по линия на ROADPOL, Европейската мрежа на службите на Пътна полиция.

По време на инспекциите от екипите са установени 3 922 нарушавания. От тях, най-много са били случаите на неизползване на предпазен колан от водачите – 2 476. Общо 1357 пасажера също са били глобени за неизползване на обезопасителен колан, от тях 895 са били на предната седалка и 462 на задната. Установени са и 24 случая, в които са били превозвани деца на предна или задна седалка без колан, а случаите на неизползване на предпазни столчета при транспорт на деца е бил 46.

От екипите са открити 11 случая на неизползване на защитна каска от мотоциклетисти и 8, в които са били превозвани деца на двуколесни превозни средства без каски.

По време на интервенцията са били разкрити и 5 случая на транспорт на крадени артикули.

*Източник: www.mvr.bg
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР