Приключи гласуването за лятно или зимно часово време. Анкетата стартира

...
Приключи гласуването за лятно или зимно часово време. Анкетата стартира
Коментари Харесай

Българита са предпочели зимното часово време

Приключи гласуването за лятно или зимно часово време. Анкетата започва в интернет в края на септември на уеб страницата на Министерския съвет. Данните от там ще бъдат дефинитивно обработени през идната седмица.
Допитването на Министерството на енергетиката стартира на 20-и септември и завърши през днешния ден точна в 17 30 ч. Своите желания са написали тъкмо 17 318 българи. Над 47 % са за зимно, съвсем 32% са за лятно, а над 20% споделят, че не могат да преценяват. Паралелно изследване на " Екзакта " демонстрира, че 48% от интервюираните избират за непрекъснато зимното часово време, оповестява Българска национална телевизия.

Предстои данните да бъдат обработени и през идната седмица - изпратени до работна група „ Сухопътен превоз “ към Съвета на Европейски Съюз, където тематиката се разисква сега. Зароди това, към момента не може да се кажем кое е по пожеланото време у нас.

До 1 април 2019 година България и всички страни членки на Европейски Съюз би трябвало сами да изберат и да оповестят в Брюксел кое часово време считат да ползват като непрекъснато. Министерството на енергетиката би трябвало да изготви националната позиция по въпроса.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР