Приключи едномесечната сага със смяната на ръководството на Александровска болница.Новият

...
Приключи едномесечната сага със смяната на ръководството на Александровска болница.Новият
Коментари Харесай

Новият директор на "Александровска": Приоритетът ми е справянето с просрочените задължения на болницата

Приключи едномесечната сага със промяната на управлението на Александровска болница.

Новият шеф доктор Атанас Атанасов и новият съвет на шефовете към този момент са вписани в Търговския указател.

Д-р Атанасов съобщи в студиото на " Тази заран ", че все още единствената информация, с която разполага за проблемите на болничното заведение, е от докладите, които са оповестени на уеб страницата на Министерството на здравеопазването и следва в идващите седмици да бъде изработен бърз ситуационен разбор, с цел да бъдат разпознати главните проблеми на лечебното заведение.

" В справките, които бяха оповестени за финансовото състояните на болничното заведение в действителност се вижда, че тези близо 68 благ. касаят общата загуба с натрупвания в годините. Когато обсъждаме финансовото състояние, би трябвало да вършим разлика сред икономическите понятия. Тук става въпрос за загуба с натрупвания, която е в размер на 67,9 млн. при записан личен капитал на комерсиалното сдружение от 70 благ., което приказва, че има наклонност към декапитализация ", сподели той.

Новият шеф на " Александровска " добави, че при положение, че му бъде поискано подпомагане от страна на КПКОНПИ за инспекцията, обвързвана с проф. Димитър Буланов, той ще окаже такова, само че няма визия какви са точните аргументи за нейното иницииране, настрана от оповестената информация в медиите.

Сред целите на доктор Атанасов е сформиране на проект за справяне с просрочените отговорности на болничното заведение.

" Първо би трябвало да се проучват аргументите за тяхното струпване. Ние ще създадем бърз обзор на всички контракти, които са подписвани с снабдители, ще забележим къде и по какъв начин биха могли да се предоговорят някои от просрочените отговорности и, несъмнено, ще си сложим цели с съответни лица от управлението на болничното заведение, които да натоварим с управление на осъществяването им – цели, които да са измерими и да бъдат в посока бързо възстановяване на финансовото положение ", съобщи той.

Директорът добави, че има информация за известни несъгласия сред разнообразни групи от работещите в лечебното заведение, само че до промени в неговия екип би се стигнало единствено при потребност от усъвършенстване на активността най-много в административната ѝ част.

Сред главните цели на новото управление ще бъде и подготовката на болничното заведение за възможна нова вълна на пандемията.

Вижте повече във видеото!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР