Приключен е в срок годишният планов ремонт на четирите блока

...
Приключен е в срок годишният планов ремонт на четирите блока
Коментари Харесай

ТЕЦ КонтурГлобал Марица Изток 3 вложи 10 млн. лв. в модернизация на сероочистките си

Приключен е в период годишният планов ремонт на четирите блока на Топлоелектрическа централа " КонтурГлобал Марица Изток 3 " и централата е подготвена да работи с цялостна мощ, оповестиха от сдружението. Освен това са осъвременени сероочистващите съоръжения, които към този момент могат да улавят над 97 на 100 от серните оксиди.

Вложени са 10 млн. лева за сероочистките и с това Топлоелектрическа централа " КонтурГлобал Марица Изток 3 " дава отговор на най-съвременните условия на Европейски Съюз за сероочистване при производството на електрическа енергия, в действие от 17 август.

" Беше извънредно предизвикателство да изпълним тази рационализация по време на годишните планови поправки на електроцентралата. Процесът за всяка сероочистваща апаратура лиши 21 дни, което е свръхусилие, само че с положително обмисляне успяхме да осъществяваме плана сполучливо ", разяснява Александър Желев, Главен инженер на въглищната електроцентрала..

Започналата при започване на юни годишна профилактика на оборудванията подсигурява ефикасната и безвредна работа на централата през есенния и зимния сезон, когато натоварванията са обичайно по-големи поради ниските температури и високото ползване на електрическа енергия.

В хода на ремонтната акция на територията на централата присъединяване взимат повече от 25 външни компании с над 1000 души външен личен състав, стотици инженери и експерти на " КонтурГлобал ".
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР