Приказно украсените живи ЕЛХИ НА ТАЛАНТА, за втора поредна година,

...
Приказно украсените живи ЕЛХИ НА ТАЛАНТА, за втора поредна година,
Коментари Харесай

Елхите на таланта грейнаха в центъра на София

Приказно украсените живи ЕЛХИ НА ТАЛАНТА, за втора поредна година, трансфораха алеята пред НДК в най-красивото коледно място в София. Техните блестящи светлини бяха запалени дружно с огромното Коледно дърво на Столична Община на 1-ви декември.

ЕЛХИ НА ТАЛАНТА е следващата блестяща концепция на Фондацията, носеща името на паметния сценичен режисьор. Събраните средства и тази година ще отидат за стипендии на даровити деца от 10 многодетни фамилии в потребност, които ще покрият едногодишните разходи за изкуството, което са избрали. Ще бъдат закупени и дарове за фамилиите, а част от средствата ще финансират и едногодишни стипендии на музикалните гении на Фондацията.


Пандемията не разреши провеждането на обичайния празничен концерт с фойерверки, само че не можа да спре Деси Тенекеджиева и екипът на Фондация „ Стоян Камбарев “ да трансфорат Коледата на даровитите деца в приказка:

„ Прелестно красиво е! Тези блестящи ЕЛХИ НА ТАЛАНТА са подарък от нас за всички софиянци и посетители на града. Щастлива съм, че съумях да се върна от Лондон и за втора поредна година да сбъднем Коледата на тези невероятни деца!

Бих желала особено да отбележа жеста на Почетния член на Фондацията Президента Росен Плевнелиев и очарователната му брачна половинка Деси, които се причислиха към задачата ни и подариха средства за акцията. Така те имат своя прелестна ЕЛХА НА ТАЛАНТА и не престават дългогодишната си поддръжка към младите гении на Фондация „ Стоян Камбарев “.

Този великодушен благотворителен жест от страна на някогашния държавен глава не е еднократен. Запомнила съм думите му: “Човек остава в историята не с това, което е взел, а с това, което е дал! “


Сърдечно благодарим за партньорството на Столична Община и най-много на нашия Коледен ангел госпожа Петя Нановска и PR О P LANTS - водач в озеленяването и ландшафтния дизайн, за най- сериозното подаяние, а точно всички чудесни живи елхи, поръчани особено от Италия- необикновено красиви, богати и симетрични, със специфична коренова система, подобаваща за залесяване.

Миналогодишните 35 Елхи на Таланта поставиха начало на Гора на Таланта в Южния Парк, която ще разрасне с новите Елхи напролет. Освен това Петя Нановска и екипът й ни поддържаха напълно както логистично, по този начин и при украсяването на елхите - развой траял цяла седмица. На всяка Елха на Таланта има близо двеста играчки, гирлянди и лампички.

Елхите са в друг цвят, съгласно желанието на донорите, а на специфични табелка се виждат и техните топли коледни пожелания. Всеки един от донорите е доста значим. В това тежко и нестабилно за всички време, да отделиш средства, с цел да дадеш крила на младите и надарените приказва за високи човешки добродетели “ - показа Деси Тенекеджиева.


Първите коледни благодетели подкрепили надарените деца са УникКредит Булбанк- формалната банка на Фондацията, най-големият персонален донор госпожа Нели Беширова - притежател на енергийния водач Риск Инженеринг и бизнес дамата госпожа Гергана Ташкова от Марс Армор.

Към Благотворителната акция се причисляват за втора година и дългогодишните другари от Т ECHOPOLIS и Practiker , ПОК СЪГЛАСИЕ , WILKINSON Sword , шоколадовото прелъщение M Е RCI , EasyCredit и NOVA Film , които още веднъж направиха дарения за надарените деца.

Кауфланд е един от най-сериозните сътрудници на Коледната акция и с изключение на, че украси своя Елха на Таланта, подари ваучери за покупки в огромната хранителна верига за всички даровити деца и фамилиите им, както в София, по този начин и в Бургас.

Актавис промени своето име на Тева, само че не промени грижата към младите гении на България и с името и логото на TEVA още веднъж застава зад акцията Елхи на Таланта.


И тази година измежду правилните другари на Фондация „ Стоян Камбарев “ са предприемачите Атанас Динев - построил бутиковата постройка Кари Хоум, Звезделин Протопопов притежател на естетични клиники Pro Derma, водачът в производството на тютюн в България Нешо Миранов , известният бранител на човешките права и член на УС на Фондацията адв. Анна Попова и американската компания DraftKings - водач в цифровите спортни развлечения и залагания.

Всички те към този момент украсиха своя Елха на Таланта и поддържаха даровитите деца. А с помощта на ПРИЗМА- светлинни решения и БИЗЕД Елхите на Таланта още веднъж греят с магична и блестяща светеща декорация. Основни сътрудници по разпространение на идеята с outdoor- акции са IDEA Comm и Метрореклама.

Фондацията приветства с добре пристигнали новите коледни ангели: фамилията на доктор Мажена и Георги Панови и синът им Александър, LIGNA Group - една от водещите европейски компании в интериорния дизайн и обзавеждането и дентална клиника AllDental , която ще се грижи за денталното здраве на всички млади гении с самостоятелна грижа и внимание.

Избраните даровити деца са от цяла България. Освен финансовата помощ, всички те ще получат и големи пратки с коледни дарове и ваучери за покупки от хранителни вериги и търговски центрове от донорите, закупили свои Елхи и от други другари на Фондацията като Дилмано Дилберо, Лактоком и Един Метър Шоколад.


ЕЛХИТЕ НА ТАЛАНТА ще греят до края на януари 2021г., след което ще бъдат подарени на Столична Община и залесени в ГОРА НА ТАЛАНТА - продължение и знак на идеята на акцията. Идеята е коледната екологична самодейност на Фондация „ Стоян Камбарев “ да стане обичайната и национална и в тази гора, след 10 години да има повече от 500-600 дървета!

На 6-ти декември в центъра на Бургас също ще грейнат шест Елхи на Таланта. Община Бургас дружно с две от огромните компании в България - Лукойл Нефтохим Бургас и Порт България Уест са първите, които се включват в благотворителната акция в града. Другите Елхи са подарък от Фондация „ Стоян Камбарев “ за Общината, с вярата през идната година броят на бургаските донори да пораства, с цел да се поддържат повече надарени деца от красивия черноморски град.

Oфициалeн клип със Звездните Посланици 2020



Филм за акцията


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР