Приказно хубав и лек милфьой с ароматни горски плодове -

...
Приказно хубав и лек милфьой с ароматни горски плодове -
Коментари Харесай

Милфьой с горски плодове

Приказно прекрасен и лек милфьой с ароматни горски плодове - съвършеният летен десерт

Необходими Продукти

● бутертесто - 400 г
● ягоди - 1 шепа, горски
● череши - 2 шепи, без костилка
● сладко от боровинки - 5 с.л.
● пудра захар

за крема


● захар - 50 г
● нишесте - 2 с.л. царевично
● жълтъци - 3 бр.
● прясно мляко - 125 мл
● ванилова захар - 10 г
● сметана - 80 мл пълномаслена

Начин на подготвяне

Бутер тестото се разделя на дванадесет правоъгълничета. В тава, застлана с хартия за печене, се разпределят на разстояние едно от друго.

Ръсят се с пудра захар и се пекат на 200 градуса до златисто, като след първите пет минути от печенето тавата се вади и правоъгълниците се поръсват отново с пудра захар. След като се допекат, се изкарват да се изстудят върху решетка.

Междувременно може да се направи кремът. За него би трябвало да се разбият жълтъците със захарта, нишестето и ваниловата захар до добиването на хомогенна примес. А лека-полека се налива и млякото.

Полученият крем се вари на слаб огън, до момента в който се сгъсти, като през това време се бърка непрестанно. После се изсипва в чист съд и му се дава време, до момента в който се поохлади. Разбива се сметаната до приемането на сняг. Прибавя се към с охладения крем и се разбърква. Новата примес се слага в пулверизатор.

Изстудените кори се разрязват хоризонтално на две. Осем от тях се слагат върху поднос и се вършат целувки от крем върху тях благодарение на шприца.

Подреждат се черешите и се слага втори слой бутер тесто. Отново се шприцова крем и се прибавя сладко от боровинки. Слага се и финалният блат от тестото и се покрива с целувки от крем.

Поръсват се горските ягоди за край. Ако желаете, можете да поръсите сладкишите с пудра захар и да ги аранжирате с листенца мента.

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР