Приказната повест Третият сняг“ от украинския писател Иван Андрусяк зарадва

...
Приказната повест Третият сняг“ от украинския писател Иван Андрусяк зарадва
Коментари Харесай

Третият сняг – прекрасна приказна повест за зимата

Приказната повест „ Третият сняг “ от украинския публицист Иван Андрусяк зарадва деца и родители в красиво издание на „ Изида “. Прекрасните цветни илюстрации са дело на Олга Кузнецова. Книгата завоюва националната украинска премия „ Леся Украинка “, а създателят е номиниран за интернационалната премия „ Ханс Кристиан Андерсен “ (2020). Негова книга е и в селекцията на най-хубавите книги в света за деца WhiteRavens.
Винаги ли са неприятни тези, които считаме за хищници? Липсата на физическа мощ значи ли липса на духовна мощ? Кое е по-важно – животът на другар или виновният да бъде осъден?
 Разкази като горчив шоколад предлага чешки публицист Разкази като горчив шоколад предлага чешки публицист
Чешкият публицист Ян Балабан си отива от света прекомерно млад и по тази причина всяка среща с неговото творчество е повече от скъпа. Признат е за най...
Един необикновено интелигентен и граблив преподавател води същинско детективско следствие в тазиприказна горска история. Всъщност това е история за положително и зло, за състрадание и свирепост, наслада и тъга, смях и сълзи, т.е. за всичко най-важно, което постоянно участва в живота и за което безусловно би трябвало да се приказва с детето. Но освен да приказваме, а да го вършим отговорно, налично, с положително и с обич, както го прави обичаният публицист на актуалните украински деца – Иван Андрусяк.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР