Приказки от светлина преобразиха фасадите на някои от най-величествените сгради

...
Приказки от светлина преобразиха фасадите на някои от най-величествените сгради
Коментари Харесай

Приказки от светлина заляха Пловдив СНИМКИ

Приказки от светлина преобразиха фасадите на някои от най-величествените здания в центъра на Европейската столица на културата. Хиляди пловдивчани и посетители на града се събраха да съзерцават 3D мапинга по достолепните фасади на първия Фестивал на светлините. Най-многолюдно бе на Копчетата, където по едно и също време вървяха четири анимации.

Най-интересен бе 11-минутният филм, който призоваваше да се гласоподава на изборите за Европейски парламент. Главната героиня на приказката бе девойката Мика, която не отказвала да пусне бюлетина. Във кино лентата бяха показани кошмарите, които хипотетично биха могли да сполетят Европа – войни и бедствия без нейния глас.

Шестте арт проекции пречупиха безконечната за славата на Пловдив през античната история на „ Града на седемте тепета “ и богатото международно културно завещание, и ловко преплетоха минало и настояще. Освен на Копчетата, светлинните атракции се разпростряха в Цар Симеоновата градина, към водната каскада по стълбите на Каменица и Римския стадион. Днес от 21,30 часа спектакълът ще бъде още един.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР