Приходната агенция пусна списък с компании, свързани със санкционираните по

...
Приходната агенция пусна списък с компании, свързани със санкционираните по
Коментари Харесай

Законът Магнитски и министерство на финансите започва разследване

Приходната организация пусна лист с компании, свързани със глобените по закона " Магнитски ". Той съдържа 64 компании, свързани с Васил Божков, Делян Пеевски и Илко Желязков. Снощи стана ясно, че Министерството на финансите стартира следствие - кои са обвързваните лица и компании с българските жители, оповестени в листата за наказания на американското финансово министерство.

За задачата ще бъде основана комисия, в която ще вземат участие ДАНС, Национална агенция за приходите и Министерство на вътрешните работи. В студиото на предаването министърът на финансите Асен Василев съобщи, че в случай че член на служебното държавно управление се окаже обвързван с някого от посочените в листата, той ще бъде отхвърлен.

" Ако такива хора се появяват, то те ще се появят в тези описи на свързани лица и надлежно би трябвало да бъдат отстранени от позициите в държавното управление. Това е смисълът да се изготвят тези описи по доста явен механизъм. Това са лица, които са съдружници или са били шефове в сдружения, които са в този лист от 64 компании плюс сдружения, принадлежащи на тримата индивида, които подлежат на стопански наказания, гледано в интервал от 5 години. Абсолютно всички, които са свързани, ще бъдат сложени в един лист на уеб страницата на Национална агенция за приходите и на уеб страницата на Министерството на финансите. А на държавните сдружения ние като държавно управление даваме напътствие да не работят с тези хора и надлежно компании ", съобщи Асен Василев, длъжностен министър на финансите.

Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР