Приходите за първите 4 месеца на 2023 г. възлизат на

...
Приходите за първите 4 месеца на 2023 г. възлизат на
Коментари Харесай

Росица Велкова: Данъчните приходи в държавата за първите 4 месеца на 2023 г. нарастват

Приходите за първите 4 месеца на 2023 година възлизат на почти 20 милиарда лв.. В съпоставяне със същия интервал на предходната година, те нарастват с 2 милиарда, което е нарастване от 11,5 на 100.

 

Приходите от Данък добавена стойност за същия интервал са в размер на близо 5 милиарда, а от акцизи - 2 милиарда, от обществено и здравноосигурителни вноски са 4,8 милиарда лв..

 

Велкова осведоми народните представители, че дефицитът от началото на 2023 година до 30 април е малко над 1 милиард. Той е насъбран поради нарастването на разноските през разнообразни интервали на предходната година, заяви БНР.

 

Министърът сигнализира, че в случай че до 10 юни не бъде признат държавния бюджет за тази година, страната ни ще би трябвало да следва нулево салдо.

 

" Продължителният закон, по този начин както е признат, той работи до 10 юни. Ако до 10 юни няма признат закон за бюджета за съответната година или не бъде продължен с избран период още удължителния закон, тъй като това са двете опции. Това значи, че от 11 юни ние би трябвало да следваме нулево салдо, което значи, че би трябвало да се задържи внезапно финансирането на системите и да се финансират по цели, с цел да може в идващите месеци да се реализира нулево салдо ", означи още тя.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР