Приходите от търговия с криптовалути в онлайн банката Revolut буквално

...
Приходите от търговия с криптовалути в онлайн банката Revolut буквално
Коментари Харесай

Приходите на Revolut от криптовалути пресъхват

Приходите от търговия с криптовалути в онлайн банката Revolut безусловно пресъхнаха. Водещото приложение за цифрово банкиране на Англия разполага с принадлежности за търговия с криптовалути, които са съдействали с 30-35% за приходите му през 2021 година, съгласно основния изпълнителен шеф на финтех компанията Николай Сторонски.

Той съобщи пред Bloomberg TV, че точно този дял е понижен до едвам 5% през 2022 година. Сторонски разказа спада като " много печален " от негова позиция.

" Мисля, че криптовалутите имат огромен капацитет за финансовите системи ", акцентира основателят на Revolut.

Генералният шеф на английската финансово-технологична компания Николай Сторонски, заемащ 16-о място в класацията на Forbes за съветските милиардери, тези дни влезе в международните вести, след появилата се информация, че се е отказал от съветското си поданство " преди известно време ". Това е съобщил представител на Revolut за английския The Telegraph. А повода за това деяние е войната в Украйна.

През октомври Украйна наложи наказания по отношение на бащата на Николай Сторонски, който заема поста общоприет шеф на " Газпром промгаз ". През 2015 година Сторонски, дружно с украинеца Влад Яценко, основават компанията Revolut.
 Основателят на Revolut Николай Сторонски се отхвърли от съветско поданство
Основателят на Revolut Николай Сторонски се отхвърли от съветско поданство

Мениджърът е четвъртият от топ съветските милиардери, който се отхвърля от поданството си

Въпреки сериозният спад на приходите от криптовалути, компанията възнамерява да продължи да развива своето крипто приложение, откакто усили броя на жетоните, посредством които потребителите могат да влагат, до 100.

Revolut, която има 20 милиона клиенти и 250 милиона месечни транзакции, неотдавна направи допустимо потребителите да заплащат за ежедневни покупки, употребявайки своя баланс в криптовалута.

Общата пазарна капитализация на криптовалутите сега е в размер на $1,01 трилиона. Към 9 сутринта българско време тази заран, това е спад с 0,5% за последните 24 часа.

Според настоящите данни на Revolut, дейните клиенти на онлайн банката в България към този момент са съвсем 500 000. Това е е над двойно нарастване спрямо интервала от преди пандемията. Силно нарастват заплащанията и издадените карти, както виртуалните, по този начин и физическите. Те доближават 870 000, като един консуматор към този момент може да има повече от една карта.
 Revolut разгласи, че има половин милион клиенти в България
Revolut разгласи, че има половин милион клиенти в България

Към днешна дата българите са поръчали над 870 хиляди физически и виртуални Revolut карти, с които са създали над 19 милиона разплащания
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР