Приходите от куриерски услуги на Спиди АД са скочили с

...
Приходите от куриерски услуги на Спиди АД са скочили с
Коментари Харесай

Как вторият най-голям куриер у нас вдигна с 20% приходите си

Приходите от куриерски услуги на " Спиди " АД са скочили с 20% през 2023 година до 305,4 млн. лв., излиза наяве от доклада на сдружението.

Това включва и паричните приходи от комисионни по парични преводи, които доближават 6,9 млн. лева с растеж от 9.3% заради нарастване на броя и цената на пратките с наложени платежи, излиза наяве още от формалната информация.
 След сливането с
След сливането с " Геопост " и " Рапидо ": " Спиди " с над 23 милиона лв. растеж на приходите

Печалбата на компанията за куриерски услуги доближи 15.3 милиона лв. към края на юни

Според данните на Българската стопанска камара компанията е на второ място по доходи в бранша на куриерските услуги у нас, като пред нея се подрежда " Еконт Експрес ". Последният ѝ доклад е за 2022 година, когато приходите са били в размер на 309,460 млн. лв. (при към 255 млн. лв. за " Спиди " за същия период). Това значи, че не е изключено да забележим разбъркване на върха в куриерския бранш.

Положителен резултат върху приходите на " Спиди " е имало и вливането на " Геопост България " и " Рапидо експрес енд лоджистикс "..

Броят превозени колета през годината доближава 47,7 млн. броя или с 11.9% повече от същия интервал на 2022 година.

Нетната облага на " Спиди " се намалява с 9,8% до 37 млн. заради понижение на получените дивиденти от дъщерните сдружения. През 2022 година компанията е била преди всичко в бранша си по този индикатор.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР