Приходите на Vivendi за второто тримесечие са се увеличили до

...
Приходите на Vivendi за второто тримесечие са се увеличили до
Коментари Харесай

Френският медиен гигант Vivendi продава половината от Universal Music

Приходите на Vivendi за второто тримесечие са се нараснали до 3.35 милиарда евро

Още по тематиката
Universal Music може да получи по-висока пазарна оценка от Spotify

Най-голямата музикална компания в света има желание да пусне акции на борсата
8 май 2018
Приходите на музикалните платформи не престават да се усилват

Онлайн услугите за стрийминг на музика като Spotify и Apple Music се трансфораха в най-големия източник на доходи за музикалната промишленост
25 апр 2018
Симфония на борсата

Spotify ще бъде листната непосредствено на борсата в Ню Йорк, само че компанията към момента има значително проблеми
9 мар 2018
Мобилната музикална гражданска война

Как платформите за стрийминг вдъхнаха нов живот на една залязваща промишленост
26 яну 2018 Френският медиен конгломерат Vivendi разгласи, че ще продаде половината от най-голямата музикална компания в света - Universal Music Group (UMG). Имайки поради финансовите си доклади за полугодието и бъдещата еволюция на музикалната платформа, медията се готви да ангажира банки, с цел да се ориентира какви ще бъдат стратегическите ѝ сътрудници, написа Billboard.

Дългоочакваното листване

От компанията се надяват транзакцията да се реализира до есента и с последна дата за довеждане докрай на договорката идната година и половина. Новината за продажбата на 50% дял от UMG съответствува с отдавнашното желание на Vivendi да направи компанията обществена. Тя обаче към момента не е определила минимална цена за присъединяване на сътрудници.

Анализаторите я правят оценка на 20 милиарда $ и считат, че може да надмине Spotify на пазара. Огромното портфолио от музикални права е нейно преимущество и ѝ дава забележителна опция за договаряне със стрийминг платформи, които усилват растежа в промишлеността. " Ще изберем единствено вложители, които се преценяват с настоящата тактика на Universal Music Group "
Арнуд де Путфонтейн, изпълнителен шеф на Vivendi
" Вероятно ще използваме постъпленията за назад изкупуване на акции, понижаване на капитала и придобивания ", споделя Арнуд де Путфонтейн.

Печелившият музикален бизнес

Миналата година приходите от стрийминг имаха максимален дял на музикалния пазар. Шведската музикална платформа Spotify се листна на борсата през април, а този месец китайската телекомуникационна компания Tencent разгласи, че също възнамерява да стане обществена, като предлага своя музикален онлайн бизнес в Съединени американски щати, напомня Bloomberg.

Според Vivendi приходите на Universal Music са били мощни през първото полугодие. Според изказването на компанията, до момента в който Spotify е имала финансови усложнения предходната година, рентабилността на Universal Music е била 13.4%.

Приходите на Vivendi за второто тримесечие са се нараснали до 3.35 милиарда евро. Компанията е уверена в вероятностите си за втората половина на 2018 година, като нейният главен френски ефирен бизнес Canal + е на път да реализира целогодишната си цел за брутна облага от близо 450 млн. евро.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР