Приходите на страните, членуващи в ОПЕК от експорта на петрола

...
Приходите на страните, членуващи в ОПЕК от експорта на петрола
Коментари Харесай

EIA: Приходите на ОПЕК от експорта на петрол през 2018 г. се увеличават почти с една трета


Приходите на страните, членуващи в ОПЕК от експорта на петрола през 2018 година ще се усилят в годишно изражение с 30 % до 736 милиарда $. Това излиза наяве от оценката на ръководството на енергийна информация към Министерство на енергетиката на Съединени американски щати (EIA).

Очакваният растеж на чистата облага от експорта на нефт от ОПЕК е обвързван с прогнозата за по-високи годишни цени на петрола през 2018 година спрямо 2017 година, без значение от предстоящият по-нисък рандеман през 2018 година “, се споделя в отчета. През 2019 година съгласно прогнозата на министерството, индикаторът ще доближи до 719 милиарда $ по отношение на прогнозата за по-ниски цени на петрола за годината и намаляване на добива.

През 2017 година данните бяха за 567 милиарда $. При това над една трета от посочената сума, 167 милиарда $ през предходната година се падат на Саудитска Арабия. На Ирак се падат 69 милиарда $, а на ОАЕ и Иран – по 55 милиарда $.

Според оповестената на 7 август прогноза на министерството, добивът на страните от ОПЕК през 2018 година ще съставлява 32,3 млн. барела дневно, което е под данните от предходната година с съвсем 0,3 млн. барела дневно.

Припомняме, че министерство на енергетиката на Съединени американски щати в понеделник заяви, че готви продажба на стратегически ресурси на страната. Предположението е, че в границите на търговията ще бъдат препоръчани от порядъка на 11 млн. барела нефт главно от двата щата Тексас и Луизиана. Заявките по идния търг би трябвало да бъдат подадени не по-късно от 28 август, а доставките би трябвало да бъдат осъществени през октомври и ноември тази година. Експерти разясняват, че тази атака е обвързвана с опит на Съединени американски щати за напън върху цените на петрола в посока намаляване.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР