Приходите на Русия от продажбите на енергоносители през първите шест

...
Приходите на Русия от продажбите на енергоносители през първите шест
Коментари Харесай

Експерти: приходите на Русия надвишават значително военните ѝ разходи

Приходите на Русия от продажбите на енергоносители през първите шест месеца от началото на войната в Украйна са надвишавали доста разноските на страната за нейната инвазия в прилежащата страна.

Базираната във Финландия самостоятелна организация Център за проучване на силата и чистия въздух (CREA) е пресметнала, че приходите на Москва през този интервал са достигнали 158 милиарда евро. В същото време за войната в Украйна тя е похарчила към 100 милиарда евро, по оценка на специалистите.

Китай и Германия са най-големите вносители

Въпреки намалелия експорт Русия продължава да получава „ рекордни доходи " от продажбата на изкопаеми горива, е представен от „ Тагесшау " да споделя анализаторът на Центъра Лаури Миливитра. Данните сочат, че Европейски Съюз е най-големият консуматор на съветски първични материали за 85 милиарда, следван от Китай с 35 милиарда евро. Германия води класацията на най-големите европейски купувачи на съветски енергоносители: във въпросния интервал тя е внесла първични материали от Русия за 19 милиарда евро и с това е вторият максимален консуматор в света на съветски енергоизточници - след Китай.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР