Приходите на доставчиците на системи за съхранение в корпоративния сектор

...
Приходите на доставчиците на системи за съхранение в корпоративния сектор
Коментари Харесай

Пазарът на корпоративни системи за съхранение бележи 19,4% ръст през 3Q18

Приходите на доставчиците на системи за предпазване в корпоративния бранш в световен мащаб доближават 14 милиарда $ през третото тримесечие на 2018 година, което съставлява нарастване от 19,4% спрямо миналата година. Според констатациите на IDC общият потенциал на доставките през тримесечието е повишен с 57,3% и стига равнища от 113,9 екзабайта.

Иначе, Dell Technologies се подрежда преди всичко измежду най-големите доставчци за тримесечието, като съставлява 19,2% от общите доходи от системи за предпазване в международен мащаб. Доставките на компанията нарастват с 21,8% спрямо миналата година.



Hewlett Packard Enterprise, дружно с новата група H3C, се подреждат втори с 16.4% от приходите, което е спад от 3.3% на годишна база.

NetApp генерира 5,8% от общите доходи, което я трансформира в третия по величина снабдител през тримесечието - 15,3% растеж спрямо миналата година.

Назад в класацията се подреждат още Hitachi, Huawei, IBM, Lenovo и Inspur, които са " статистически обвързани " с четвърта позиция с дялове от 3%, 3%, 2,9%, 2,6% и 2,2%.

Продажбите на системи за предпазване на данни непосредствено от производители към клиенти с хипер огромни центрове са представлявали 27,7% от международните разноски на този пазар през тримесечието, което е растеж с 45,8% по отношение на същото тримесечие на 2017 година " Резултатите от третото тримесечие демонстрират резистентност на растежа, осъществен през първата половина на 2018 година, дължащ се на нескончаем цикъл на освежаване на инфраструктурата, вложения в натоварвания от последващо потомство с по-голямо количество запаси и разширено потребление в обществените облачни услуги ", разяснява Себастиан Лагана, управител на изследването в IDC, и прибавя: " Компаниите ценят цената, която данните дават за техните интервенции, ангажираност на клиентите и иновационни начинания. В резултат на това има непрекъснати вложения в системи за предпазване, които поддържат дейно ползване и разпространяване на данни”.

Според него приходите, генерирани от групата на производителите, които продават непосредствено в хипер-центровете за данни, са се нараснали с 45,8% и доближават 3,9 милиарда $ през тримесечието, което съставлява 27,7% от общите вложения за предпазване на корпоративния бранш през интервала.

Освен това продажбите на сървърно основани складове се усилва с 10,1% по отношение на същия интервал на предходната година, а приходите стигат равнища от 3,8 милиарда $, или 27,3% от общите вложения за предпазване на бизнеса.

Пазарът на външни системи за предпазване възлиза на 6,3 милиарда $ през тримесечието, което е с 12,5% повече от същия интервал на предходната година.

Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР