Приходите на британската финтек компания Revolut, която има и банков

...
Приходите на британската финтек компания Revolut, която има и банков
Коментари Харесай

Приходите на Revolut са се повишили с 350% до 58 млн. паунда

Приходите на английската финтек компания Revolut, която има и банков лиценз от Литва, е повишила приходите си през 2018 година с 354% до 58.2 млн. паунда. Дружеството е нараснало мощно и потребителската си база, само че точно разноските за привличане на нови консуматори и развиване на пазарите са повода то да усилва загубата си до 32.8 млн. паунда.

От управлението, представени в изпратеното прессъобщение, остават оптимисти и предвиждат, че приходите през тази година ще набъбнат три пъти по-бързо. С близо 160% се усилват потребителите на премиум проектите, които са платени и са измежду главните очаквания на компанията за повече доходи.

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики Revolut предлага мълниеносен интернационален трансфер на пари, платежни услуги, банкови карти, търговия с криптовалути, акции и други услуги. В момента клиентите на сдружението в целия свят са над 7 млн., а над 800 хиляди консуматори са се записали единствено през август и септември. В България компанията има 90 хиляди клиента.

Ключов фактор за развиването на Revolut ще се окаже навлизането на пазара в Съединени американски щати и други огромни страни като Австралия, Канада, Япония. Преди дни от финтека оповестиха ново партньорство с Visa, с която към този момент работят по навлизането на тези пазари. Другите дестинации са Нова Зеландия, Сингапур, Аржентина, Чили, Колумбия, Хонконг, Индия, Индонезия, Корея, Малайзия, Мексико, Филипини, Саудитска Арабия, Южна Африка, Тайван, Тайланд, Украйна и Виетнам.

Освен че притежателите на Revolut ще могат да заплащат и теглят пари в тези страни, те ще могат да вършат и автоматизирани прехвърляния на пари от и към тях. Разбира се, най-интересната дестинация е Съединени американски щати поради огромния брой българи там и големия паричен поток, който напуща страната през емигрантските пари. Според отчет на Световната банка и консултантската компания KNOMAD през 2018 година от Съединени американски щати са изпратени 68 милиарда $ към всички страни в света. Според същия отчет в България са влезнали 2.4 милиарда $, което е растеж с 8.6%.

Тези преводи обаче не включват неофициални канали (като преместването на пари в брой например) и затова сумите може да са подценени. Според Българската национална банка (БНБ) близо една трета от каналите, употребявани от работещите български емигранти, са неофициални. Една от аргументите за това е тежкият и безценен развой на банков превод. Нещо, което точно финтек фирмите желаят да трансформират.

По информация на " Капитал " се чака услугата на Revolut в Съединени американски щати да проработи до края на годината, откакто бъде осъществен целият развой по въвеждането й.

Revolut е през лятото на 2015 година от някогашните капиталови банкери Ник Сторонски и Влад Яценко, работили в Credit Suisse и Deutsche Bank. Компанията е събрала все още към 340 млн. $ вложения от огромни фондове за за рисков капитал, като Index Ventures, Ribbit Capital, Balderton Capital и DST Global.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР