Приходите на Amazon не спират да растат. За последните дванадесет

...
Приходите на Amazon не спират да растат. За последните дванадесет
Коментари Харесай

Печалбата на Amazon скочи с над 50% за година

Приходите на Amazon не стопират да порастват. За последните дванадесет месеца постъпленията на сдружението се усилват с над 20% до 470 милиарда $. Чистата облага е скочила с над 50% спрямо 2020 година до 33 милиарда $. След положителните вести акциите на компанията нарастнаха с над 10%.

" Въпреки големия растеж на продажбите през 2020 година ние продължаваме да следим повишаване в търсенето и продажбите през 2021 година, даже откакто стопанската система се отвори още веднъж ", показа пред вложители след доклада Брайън Олсавски, основен финансов шеф на Amazon. Според Олсавски по време на пандемията Amazon е нараснала доста вложенията си в разгръщане на интервенциите, с цел да " бъде в крайник " с увеличаващото се търсене.

" Почти удвоихме оперативния ни потенциал през последните две години ", разясни Олсавски, като уточни, че вложенията са главно в транспортни средства и човешки капитал. " Amazon към този момент има над 1.6 млн. чиновници световно, като броят им се е удвоил за две години ", добави водачът на софтуерната компания. Инфлацията обаче продължава да бъде главният проблем на компанията.
Реклама По-високи цени
" Загубихме 4 милиарда $ заради разноски, породени от инфлационен напън, загуба на продуктивност и разстройства в нашите интервенции ", предизвести вложителите финансовият шеф и уточни, че растежът в цените ще бъде най-големият проблем на компанията през актуалната година. " Инфлацията се отнася на първо място до нарастванията на заплатите ", разясни Олсавски.

Именно заради възходящите разноски Amazon разгласи, че възнамерява да увеличи цената на абонаментната услуга - Prime, с към 15%. " С продължаващото разширение на преимуществата на Prime потребителите, както и повишаването на заплатите и транспортните разноски Amazon ще усили цената на услугата в Съединени американски щати ", показа желанията на компанията Олсавски пред вложителите.

Най-печеливш за Amazon продължава да бъде бизнесът с облачни услуги. " AWS (Amazon Web Services) добави повече доходи през годината от всяко тримесечие в историята си до в този момент ", показа финансовият шеф, като уточни, че AWS към този момент е бизнес с доходи над 71 милиарда $ на година по отношение на 51 милиарда $ през 2020 година " Дори на огромна база приходите се усилват с 40% ", отбелязва Олсавски.
Разминаването сред пазара и бизнеса
" Amazon остава водач в търговията на дребно и цифровия облак, а продажбите на дребно не престават да порастват бързо ", показа пред вложителите си Томас Валенсуела, изпълнителен шеф на хедж фонда Stewart Asset Management. " Маржовете на облага за услугите са доста по-високи от бизнеса, обвързван с продуктите (на Amazon) ", добави той, като чака " през идващото половин десетилетие смяна към услугите, която да разреши на Amazon да удвои оперативния си марж, което ще докара до доста бърз напредък на облагите ".
Реклама
" Amazon продължава да мачка конкуренцията и да се разраства бързо ", споделиха пред вложителите си Уоли Вайц и Брад Хинтън, изпълнителни шефове на хедж фонда Weitz Investment Management, само че споделиха и разочарованието си от представянето на компанията през последната година. Въпреки разрастването " акциите ѝ завършиха годината тъкмо там, където стартира ".
Етикети Персонализация
Ако обявата Ви е харесала, можете да последвате тематиката или създателя. Статиите можете да откриете в секцията
Тема Компании
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР