Приходи, помощи и дарения за 23 515 773 100 лв.

...
Приходи, помощи и дарения за 23 515 773 100 лв.
Коментари Харесай

Депутатите приеха рамката на държавния бюджет за догодина

Приходи, помощи и дарения за 23 515 773 100 лева заложиха дефинитивно в държавния бюджет за 2018 година депутатите, които дефинитивно одобриха общата бюджетна рамка, предае Българска телеграфна агенция.

Предвиждат се постъпленията от налози да са малко над 21 милиарда лева Заложени са разноски за 11 923 291 500 лева, като настоящите разходи ще са за близо 9.5 милиарда лева, в това число за личен състав - 4 482 331 800 лева

Общата трансферна сума от бюджета е 11 100 063 700 лева

За общините ще бъдат заделени 3 264 075 100 лева.; за Държавното публично обезпечаване - 4 495 090 400 лева.; за Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) - 1 286 186 000 лева, включително прехвърлянето от Министерството на здравеопазването ще е 24 млн. лева

Вноската ни в Европейски Съюз ще е малко над 1 милиарда лева

От Българска социалистическа партия дефинираха план-сметката за 2018 година като " бюджет на пропусната година за България, харчене на пари без ясна цел и резултат, и обслужване на корпоративни ползи ". Продължаваме да сме единствената европейска страна, която полза минималните приходи, съобщи Жельо Бойчев. Ако се одобри прогресивният налог, както предлага левицата, над 1 милиарда лева наличен приход ще остане у жителите, уточни той и упрекна ръководещите, че съзнателно подценяват брутния вътрешен артикул, с цел да заявяват по-късно свръхсъбираемост.

Станислав Станилов от " Обединени патриоти " напомни, че точно Българска социалистическа партия е въвела плоския налог и сподели, че човек би трябвало да има историческа памет.

ГЕРБ прави бюджет за пазаруване на политическо въздействие, съобщи водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова. По думите й, ръководещата партия " налива пари " посредством министерски постановления, което е " сгрешен модел ". Наливали се средства и в потвърдено неработещи системи като обучение, опазване на здравето. Затова левицата предлага повече пари, само че за реформирани системи, т.е. лечебните заведения да не са търговски сдружения, а в образованието парите да не следват ученика.

Ако ГЕРБ беше управлявал без спиране през последните осем години, щяхме да сме с по-голям стопански напредък и с по-малък недостиг, отговори й ръководителят на парламентарната група на партията Цветан Цветанов. Две от тези осем години вие бяхте на власт и ни върнахте с осем години обратно, нямаме формула за разделяне на наши и на ваши във връзка с общините, съобщи той.

За разлика от предходната година, виждаме относително добре плануван БВП и на тази база прилични планувани доходи, означи Йордан Цонев от Движение за права и свободи. Въпреки всичко считаме, че приходите са планувани консервативно, само че най-голямата неволя е в разходната част, уточни той. Според него е трябвало разноските да бъдат ориентирани към промени, да се употребява вярно икономическият цикъл. Ако растежът бъде ориентиран през вложенията, а не през потреблението, има опция той да бъде интензивен до 6-7%, само че няма съществени стъпки, които да насочат стопанската система към по-мощни вложения - външни и вътрешни, е неговото мнение.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Бюджет 2018 (38)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР