Приготвянето на пълнена патица може да се окаже кулинарно предизвикателство

...
Приготвянето на пълнена патица може да се окаже кулинарно предизвикателство
Коментари Харесай

Пълнена патица

Приготвянето на пълнена патица може да се окаже кулинарно предизвикателство за мнозина, само че резултатът е впечатляващо апетитен!

Необходими Продукти

● патешко месо - 1 патица + дреболийките от нея
● лук - 1 глава
● ябълки - 2 броя
● ориз - 2/3 ч.ч.
● самун - 2 филии, средата единствено
● магданоз - 1/2 връзка, раздробен ситно
● сол
● черен пипер
● лимони - 1 брой
● картофи - 4 - 5 броя, за гарнитура

Начин на подготвяне

Почистете добре патицата, отделете дреболийките й и ги сложете леко да се сварят във вряща вода с 1 с.л. оцет. След това ги отцедете и ги накълцайте дребно.

Патицата натъркайте със сол и черен пипер от вън и вътре, а вътре я полейте с прясно отцеден лимонен сок. В малко лой запържете накълцания лук, прибавете дреболийките и рендосаните ябълки.

След няколко минути прибавете накиснатите авансово във вода или мляко филийки самун, ориза и разбъркайте с накълцания магданоз, сол и черен пипер на усет. Щом оризът понабъбне, напълнете с плънката патицата.

Зашийте деликатно отвора и сложете пълнената патица върху скара в тава. Патицата отделя доста лой по време на печене и по тази причина е добре да не е непосредствено на дъното.

Долейте 1 ч.ч. вода и малко вино в тавата, покрийте с алуминиево фолио и сложете да се пече на 180-190 градуса за час и половина.

След това махнете фолиото, прибавете в тавата авансово облени и нарязани картофи, сложете отново решетката с патицата от горната страна (може към този момент и без решетката) и доопечете патицата до подготвеност, за още към 40-тина минути.

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР