Пригответе си 2 препечени филийки с това апетитно фрикасе с

...
Пригответе си 2 препечени филийки с това апетитно фрикасе с
Коментари Харесай

Фрикасе с печурки и пиле

Пригответе си 2 препечени филийки с това апетитно фрикасе с печурки и пиле

Необходими Продукти

● пилешко бутче - 2 бр.
● масло - 80 г
● олио - 50 мл
● печурки - 500 г
● чесън - 3 скилидки
● брашно - 5 с.л.
● пилешки бульон - 500 мл
● прясно мляко - 500 мл
● черен пипер
● сол

Начин на подготвяне

Пилешките бутчета се заливат с вода и се варят до подготвеност. За да се сварят по-бързо, може да се употребява тенджера под налягане.

Изкарват се от тенджерата, с цел да се охладят по-бързо и се обезкостяват. Бульонът също се оставя настрани. Печурките се измиват и нарязват на филийки.

В тенджера с ненадраскващо покритие се поставят маслото и олиото. Оставя се да загрее. Добавят се гъбите. Захлупват се с похлупак. И се задушават, като се разбъркват от време на време. Обема на гъбите понижа и отпускат много течност. Чесънът се обелва и нарязва на филийки. Добавя се при гъбите.

Тенджерата се оставя без похлупак, с цел да изпари течността. Пилешкото се накъсва на мръвчици. Когато остане малко течност, в тенджерата се прибавя брашното и се запича.

Разбърква се непрестанно с телена бъркалка. Постепенно се прибавя прясното мляко, като продължава да се разбърква непрестанно. Добавят се пилешкия бульон и мръвчиците. Овкусява се обичаното фрикасе с черен пипер и сол.

Продължава да се разбърква с телената бъркалка. По преценка се прибавя вода, в случай че е належащо. Котлонът се понижа и продължава да се бърка. Оставя се да къкри, до момента в който фрикасето с печурки и пиле добие мечтаната плътност.

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР