Пригответе се да бъдете пометени от вечния шедьовър от 19-ти

...
Пригответе се да бъдете пометени от вечния шедьовър от 19-ти
Коментари Харесай

Стартира Клетниците с Доминик Уест и Лили Колинс

Пригответе се да бъдете пометени от безконечния шедьовър от 19-ти век на Виктор Юго Клетниците със завладяващата акомодация на носителя на BAFTA Андрю Дейвис - премиера по Epic Drama за цяла Централна и Източна Европа на 21 декември и лъчение всяка вечер до Стефанов ден - от 22:00 часа.

 

Забележителната драма в шест елементи споделя историята на Жан Валжан, някогашен изгнаник, който не може да избяга от сянката на предишното си, и безмилостното му гонене от смразяващия служител на реда Жавер. Сериалът е подготвен да завладее публиката с умел роман, изключителни актьорски осъществявания и спиращи дъха европейски снимачни местоположения.

 

Клетниците се гордее със звезден актьорски състав, който придава дълбочина и достоверност на обичаните герои от романа на Виктор Юго: Доминик Уест (The Affair, The Hour) влиза в емблематичната роля на Жан Валжан, малтретиран от предишното си човек. Дейвид Ойелово (Selma, Spooks) има за задача да изобрази непоклатимия контрольор Жавер, решен с цената на всичко да изправи Валжан пред правораздаването.

 

Лили Колинс (Talkien, Emilly in Paris) показва мощно осъществяване като Фантин, облик, който излъчва по едно и също време накърнимост и мощ. В поддържащия актьорски състав има титани като носителката на Оскар (за The Favourite) Оливия Колман и Адил Актар (Victoia & Abdul) в функциите на госпожа и господин Тенардие, Джош О‘Конър (The Durrels) в ролята на Мариус, Ели Бамбър (The Serpent) като Козет и Ерин Келиман (Raised by Wolves) в облика на Епонин. След английската си премиера, „ Клетниците “ към този момент пожъна похвалите на ТВ рецензия, която го приветства като „ превъзходен празник в края на годината “. Ето няколко цитата от медиите: The Guardian се възхищава: „ Просто наелектризиращ… драмата на Андрю Дейвис с превъзходно изложение. “

 

Daily Telegraph прогласява: „ Великолепно… угощение в края на годината. “ The Independent хвали осъществяването на Лили Колинс, отбелязвайки: „ Лили Колинс изиграва нещастието на Фантин с прелест и стомана. “ Действието се развива в следреволюционна Франция, като наблюдава заплетения живот на няколко персонажа, които се пробват да се ориентират в суровата действителност на закононарушения и обществена неправда. В сърцето на историята е Жан Валжан (Доминик Уест), някогашен изгнаник, която се мъчи да изкупи виновността си след годините затворничество.

 

Животът на някогашния пандизчия е брутално нечовечен и Валжан се среща с предубеждения на всяка стъпка. Преследван от предишното си, Валжан се среща с мъдрия свещеник на Дине, което го кара да премисли личния си морал и това какъв живот би желал да води. Пътят на Валжан се пресича с голям брой други герои, в това число Фантин (Лили Колинс), обезверена жена, принудена да проституира, с цел да устоя дребната си щерка Козет; Жавер, безсърдечен полицейски контрольор, решен да го изправи пред правосъдието; и Мариус, млад студент, заловен във политическия въртоп на времето. Докато животите им се преплитат, героите са изправени пред инциденти и тествания, които слагат на тестване тяхната мощ и устойчивост. През всички тествания,  те търсят обич, вяра и възмездие посред един свят, който постоянно наподобява нечовечен и безсърдечен.

 

Един от очарователните детайли на продукцията са величествените Европейски местоположения, употребявани за фотосите. Живописните пейзажи на Белгия, Франция и град Брюксел служат за декор на тази образно зашеметяваща  акомодация. От оживените парижки улици до спокойната провинция, местата на фотосите придвижват фена напряко в сърцето на Франция от 19-и век.

 
Пригответе се за отлично странствуване през времето и страстите, като станете очевидци на извънредно майсторство в разказването на истории, завладяващите актьорски осъществявания и зашеметяващата кинематография на тази продукция от шест елементи. „ Клетниците “ е с премиера по Epic Drama в Централна и Източна Европа този празничен сезон - на 21 декември – и се излъчва всеки ден от 22:00 часа.
създател: СЛАВА
...
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР