Приемането на така нареченото френско предложение от парламента в Северна

...
Приемането на така нареченото френско предложение от парламента в Северна
Коментари Харесай

Костадинов за приетото френско предложение: Нашите европейски партньори отново ни предадоха

" Приемането на по този начин нареченото " френско предложение " от Народното събрание в Северна Македония не е изненада за нас, както не е изненада това, че беше признато модифицирано предложение, за чиито промени по този начин и не бяхме известени ", разяснява ръководителят на " Възраждане " Костадин Костадинов , представен от пресцентъра на партията.

Той показва, че от " Възраждане " към този момент са внесли в деловодството на Народното събрание свое предложение за анулация на взетото към този момент решение от българския парламент по отношение на разширението на Европейски Съюз и процеса на договаряния на Република Северна Македония (РСМ).

" Вгледано в рецесиите, които ни въздействат всекидневно , огромна част от българското общество не обърна внимание, че при визитата си в Народното събрание на Северна Македония Урсула фон дер Лайен изрично изясни, че преговорният развой няма да включва исторически въпроси, тя съобщи и че има македонски език ", разяснява Костадинов. Той показва също, че Народното събрание на РСМ е приел " френското предложение ", откакто в продължение на дни е имало изявления на трибуната му, които са изразявали българофобия.

" Това демонстрира, че нашите европейски сътрудници за следващ път ни предадоха , поставяйки общностните ползи пред нашия народен интерес. Показаха ни ясно и изрично, че те пазят позиции, които са промакедонски, а не пробългарски, без значение че България е член на Европейския съюз ", декларира водачът на " Възраждане ".

По-рано през днешния ден Народното събрание в Скопие задължи правителството да продължи по пътя към Европейски Съюз. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР