Приемането на така нареченото „френско предложение“ от парламента в Северна

...
Приемането на така нареченото „френско предложение“ от парламента в Северна
Коментари Харесай

Костадинов: Нашите европейски партньори за пореден път ни предадоха

" Приемането на по този начин нареченото „ френско предложение “ от Народното събрание в Северна Македония не е изненада за нас, както не е изненада това, че беше признато модифицирано предложение, за чиито промени по този начин и не бяхме известени. "

Това се споделя в позиция на водача на „ Възраждане “ Костадин Костадинов, публикувана от пресцентъра на партията.

„ Възраждане “ към този момент внесе в деловодството на Народното събрание свое предложение за анулация на взетото към този момент решение от българския парламент предвид на това, че има разминаване сред разновидностите, гласувани в София и Скопие, напомня той.

Както е добре известно обаче, актуалното ръководещо болшинство отхвърли изобщо да допусне предлагането като точка за разглеждане в дневния ред.

Позицията на „ Възраждане “ е, че това е спомагателна и още по-основателна причина да има доста скоро предварителни избори. С към този момент нов състав на Народното събрание, ще има доста по-голям късмет за ново решение на българския парламент и за нова опция за предоговаряне на изискванията, при които България позволи началото на преговорния развой на Северна Македония за участие в Европейския съюз.

Категорични сме, че осъществяването на българските условия би трябвало да предхожда преговорния развой и всеки един подробност от него, за което ще се борим и в 48-то Народно заседание, показва Костадинов.

" Вгледано в рецесиите, които ни въздействат всекидневно, огромна част от българското общество не обърна внимание, че при визитата си в Народното събрание на Северна Македония Урсула фон дер Лайен изрично изясни, че преговорният развой няма да включва исторически въпроси, тя съобщи и че има македонски език. Македонският парламент одобри „ френското предложение “ откакто в продължение на дни имаше изявления на трибуната му, които показваха българофобия ", подчертава водачът на „ Възраждане “.

" Това демонстрира, че нашите европейски сътрудници за следващ път ни предадоха, поставяйки общностните ползи пред нашия народен интерес. Показаха ни ясно и изрично, че те пазят позиции, които са промакедонски, а не пробългарски, без значение че България е член на Европейския съюз. Това за следващ път сподели, че статутът ни в съюза не е на пълновръстен член, а се равнява на статута на обслужващ личен състав ", добавя Костадин Костадинов.







Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР