Приемането на нови технологични решения и по-добро управление може да

...
Приемането на нови технологични решения и по-добро управление може да
Коментари Харесай

Океаните може да произвеждат шест пъти повече храна, сочи доклад

Приемането на нови софтуерни решения и по-добро ръководство може да усилят шест пъти производството на храна от океаните, настояват учени.

В отчет, обвързван с развъждането на миди, е записано, че океаните може да обезпечат повече от 2/3 от животинския протеин, нужен да изхрани човечеството в бъдеще.

Отглеждането на океанска храна има по-малко въздействие върху климата, в сравнение с земеделието и не предстои на ограничавания като пръстта и водата, оповестява МИА.

Морската храна е доста питателна, съдържа съществени витамини, минерали и мастни киселини, гласи отчет, показан от учени на Симпозиума на Организация на обединените нации по риболовство в Рим в границите на Организацията на Организация на обединените нации по издръжка и земеделие (ФАО).

Океанът има огромен неразкрит капацитет да помогне с изхранването на света през идващите десетилетия.-->

Ръководителят на изследването Кристофър Костело счита, че това може да се реализира, с помощта на въздействието върху околната среда, което е по-малко, в сравнение с при производството на други храни.

„ Ако създадем бързи и огромни промени в метода, по който управляваме промишлеността за употреба на моретата и опазваме екосистемите, можем да подсигурим изхранването и поминъка на милиони хора в дълготраен проект ”, настояват учените.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР