Приемането на бюджета на Варна за 2024 г. беше отложено.

...
Приемането на бюджета на Варна за 2024 г. беше отложено.
Коментари Харесай

Приемането на бюджета на Варна за 2024 г. беше отложено

Приемането на бюджета на Варна за 2024 година беше отсрочено. Това стана преди началото на днешното съвещание на локалния парламент, на което точката за бюджета беше оттеглена. Причината е Годишната стратегия за ръководство и предписание с парцели – общинска благосъстоятелност, която е обвързана с най-важния финансов документ.
В програмата са осъществени промени, което постанова повторното ѝ оповестяване на формалната  интернет страница на Община Варна. По закон документът може да бъде прегледан и признат от локалния парламент след приключване на 14-дневен период от публикуването, предават от пресцентъра.

По тази причина е належащо отсрочване на приемането на бюджета. Заседанието, на което ще се гласоподава финансовата рамка на общината, може да се организира не по-рано от 8 март.

Съветниците гласоподаваха също да отпадне точката за избор на непрекъснати и краткотрайни членове на Експертния съвет към  фонд „ Култура “ заради подаден сигнал, че един от определените от комисията по просвета и духовно развиване специалисти няма нужното обучение. Въпросът ще бъде прегледан още веднъж от отрасловата комисия.

Решено бе също да се отсрочи оповестяването на състезанието за избор на член на Съвета на шефовете на „ Ученическо и столово хранене “ и избор на комисия за осъществяване на състезанието за съвещанието, на което ще се преглежда бюджетът на Варна.

Преди началото на сесията беше обявено, че общинският консултант Генадий Атанасов е определен за съпредседател на групата на „ Алтернативата “ в локалния парламент.

Заседанието продължава с питания и отговори на питания към кмета на Варна. След това следва избор на краткотрайно изпълняващ длъжността кмет на регион „ Одесос “.

Ще бъде гласувано и предлагането Варна да взе участие като сътрудник в план за рационализиране и разширение на обсега на приемната грижа, финансиран по Програма „ Развитие на човешките запаси “ 2021 – 2027 година

Гости на днешното съвещание са студенти от 1. курс от Икономически университет – Варна.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР