Приемането на Бюджет 2024 е на финалната права. Вече пети

...
Приемането на Бюджет 2024 е на финалната права. Вече пети
Коментари Харесай

Депутатите решиха: По-високи такси за хазартния бизнес и нова мет...

Приемането на Бюджет 2024 е на финалната права. Вече пети час народните представители разискват финалните текстове от държавната проект сметка за 2024-та.

 

Парламентът одобри, че минималният размер на фискалния запас към края на идната година следва да е 4,5 милиарда лв.. През 2024-та страната може да поеме дълг до 11,07 милиарда лв.. Предвидените финансови разноски възлизат на съвсем 10 милиарда лв..

 

Депутатите одобриха еднократната помощ при раждане на дете да бъде 375 лева 900 лева ще се дават за второ. Еднократната помощ за възпитаници е 300 лева

 

Не беше подкрепена концепцията на Българска социалистическа партия детските надбавки да набъбнат с 10% поради инфлацията. 

 

8 лева остава дотацията за един получен автентичен глас на изборите. Не беше признато предлагането на Има Такъв Народ дотацията да 1 лева

 

Одобрено беше договорите със строителни компания да могат да се индексират при инфлация, от която значително са увеличени цените на материали, артикули и услуги. Общото допустимо нарастване е до 50% по главния контракт.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР