Приемането на България в Шенген е една от най-важните теми,

...
Приемането на България в Шенген е една от най-важните теми,
Коментари Харесай

Вяра Емилова: Без нов бюджет не могат да се заложат средства, които биха помогнали за влизането ни в Шенген

„ Приемането на България в Шенген е една от най-важните тематики, които стоят пред нашата страна.  Затова и от „ Българска социалистическа партия за България ” внесохме декларация в Народно събрание, с която да притеглим вниманието на политическите сили и на българската общност към този въпрос, само че от " Продължаваме промяната " даже не влязоха да я гласоподават. “ Това съобщи секретарят на парламентарната група на “БСП за България “ Вяра Емилова в ефира на Euronews Bulgaria.
Тя дефинира предложенията на Политическа партия да се одобряват закони, които да ни приготвят за Шенген, като „ след дъжд – качулка ” и „ опрощение, че не са влезнали в зала “.
„ Интересно е и държанието на служебния кабинет, тъй като невкарването на бюджет значи, че не могат да бъдат заложени средства, които да подкрепят влизането на България в Шенген. Говоря за нужните спомагателни средства на Министерство на вътрешните работи за защита на границата “, уточни Емилова.
„ Преди два дни бях в Малко Търново – на всички места има патрули, а локалното население постоянно  се тормози от придвижването на бежанци. Този въпрос стои с огромна мощ пред българското общество “, описа тя.
Емилова уточни, че измежду посочените аргументи България да не бъде подкрепена да влезе в Шенген са високите равнища на корупция и невъзможността на страната да се оправи с мигрантския поток. „ Твърденията, че измененията в Изборния кодекс са стопираща линия за влизането ни в Шенген, са несъответстващи ”,  безапелационна бе Емилова.
Депутатът от Българска социалистическа партия разяснява и измененията в Изборния кодекс, като уточни, че Българска социалистическа партия не би подкрепила несъгласие на президента:  „ Според нас би трябвало да видео наблюдаване, да бъдат отстранен тъмните стаички и хората би трябвало да имат опция да избират дали да гласоподават с машина, или на хартия. ”
В ефира на Euronews Bulgaria Вяра Емилова още веднъж съобщи позицията на Българска социалистическа партия, че не би взела участие в държавно управление с мандат на ГЕРБ.
„ Политическа партия споделиха, че в случай че бъдат признати измененията в Изборния кодекс, няма да вършат държавно управление. Това не е правилно и зряло – с изключение на Шенген и бюджета, пред нас стои и въпросът по какъв начин българските жители ще преминат зимата “, сподели още тя. 
Емилова разяснява и взаимните нападки сред президента и „ Продължаваме промяната “: „ Стана ясно, че президентът е стоял зад този политически план – той е желал те да влязат във властта, с цел да може страната да бъде ръководена по различен метод. “
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР