Приемане на редовен държавен бюджет в максимално кратък срок и

...
Приемане на редовен държавен бюджет в максимално кратък срок и
Коментари Харесай

До седмица ГЕРБ и ПП/ДБ финализират управленската си програма

Приемане на постоянен държавен бюджет в оптимално къс период и окончателното завършване на общата управническа стратегия сред първата и втората мощ в Народното събрание - ГЕРБ/СДС и ПП/ДБ. Това очерта като най-спешните цели на новата власт вицепремиерът, министър на външните работи и възможен предстоящ министър-председател Мария Габриел.

" Има две неща - да започва бюджетът, да бъде признат оптимално бързо, също така - идната една седмица предстоят диалози сред двата преговорни екипа на парламентарните групи на ГЕРБ/СДС и ПП/ДБ, с цел да бъде финализирана управническата стратегия. В тази управническа стратегия ще бъдат изведени на напред във времето тези краткосрочни цели, които ще ни разрешат да има резултати и да можем да убедим българските жители, че това държавно управление ще бъде работещо и устойчиво ", уточни тя на излизане от Министерски съвет.

" Това е отговорност на финансовия министър, не се меся в ресорите, пристигам с такава процедура (от Европейската комисия) ", не влезе в детайлности по отношение на  и Агенция " Митници " Мария Габриел. " Питайте финансовия министър ", избягна пряк отговор тя.

Тепърва ще се назначават и заместник-министри. " Дайте ми малко време. (...) Много сложен миг е за хора, които за първи път стават министри, да останат без заместници ", разяснява настоящата кадрова липса в заместник-министерските кресла вицепремиерът. И даде обещание - дружно с Николай Денков щели да извърнат особено внимание на бъдещите назначения на тези позиции и ще действат по еднакъв метод, като този, по който са избирани министрите.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР