Прием на проекти за иновации в земеделието с общ бюджет

...
Прием на проекти за иновации в земеделието с общ бюджет
Коментари Харесай

Нови 10 млн. евро за иновации в земеделието

Прием на планове за нововъведения в земеделието с общ бюджет 10 млн. евро ще започва до дни по Програмата за развиване на селските региони. Това стана ясно в сряда от изявление на заместник-министъра на земеделието Лозана Василева по време на конгрес " Masterclass work 4.0 ", на тематика: " Развитието на дигитализацията в земеделието и селските региони ", проведен от КНСБ и Тракийски университет, в Стара Загора.

Тя обясни, че приемът на планове ще е по перото “Подкрепа за съставяне и действие на оперативни групи в границите на ЕПИ “ на програмата.

На процедура това ще е втори банкет за реформаторски планове. По първия бяха позволени за финансиране 26 оферти. Стойността на утвърдената безплатна финансова помощ е в размер на 15.6 млн. лева

" Открояват се планове, ориентирани към цифровизация в браншове пчеларство, овцевъдство, полевъдството. Те включват използване на мониторинг и биологичен надзор посредством цифрови технологии и процеси, както и оферти за разнообразни новаторски решения, които следва да бъдат изпитани, с цел да се потвърдят като сполучливи в практиката ", сподели още Василева.

Заместник-министърът изясни още, че министерството организира целенасочена политика за развиване на нововъведенията, осведомителните технологии в земеделието и научно-изследователската активност обвързвана с тях. Тя посочи, че цифровизирането на земеделието и селските региони е заложено в огромна степен и в идващия програмен интервал.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР