Приехме програма с ясни ангажименти и срокове какво ще се

...
Приехме програма с ясни ангажименти и срокове какво ще се
Коментари Харесай

Василев след срещата с БСП за нов кабинет: Приехме програма с ясни ангажименти и срокове до края на годината

Приехме стратегия с ясни задължения и периоди какво ще се случи до края на годината като промени и действия. Надявам се, че ще успеем да създадем всичко за ползите на България, както първият кабинет, съобщи претендентът за министър председател от Продължаваме промяната Асен Василев, сегашен финансов министър в оставка, съобщи БГНЕС. Политическа партия се срещна с Българска социалистическа партия в диалози за нова коалиция.

От своя страна водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова сподели, че това е първата среща от преговорния развой. На тази среща отчетохме положителното, което постигнахме за 6 месеца, а то не е по никакъв начин малко, добави Нинова. Дадохме си сметка и за слабостите ни, една от тях беше, че не подготвихме от началото още ясна стратегия със задания и периоди, по тази причина поправяме през днешния ден тази уязвимост. Екипи показани от всеки от нас ще изготви стратегия за 6 месеца с цели и законодателна рамка, заяви тя.

Тъй като ни липсваше добра връзка в предходния кабинет, предлагаме нов метод на взимане на решения в съдружния съвет с построяването на секретариат. Уверени сме, че общото, което ни събира и положителното, което свършихме може да продължи с ясна съответна амбициозна стратегия, сподели Нинова.

Министерствата, ресорите ще оставим за втори стадий на нашите диалози, по-важно е да подготвим програмата и законодателната рамка, по която ще работи Народното събрание в идващите 6 месеца, уточни Нинова.

Утре имаме среща с сътрудниците, които напуснаха Има Такъв Народ, добави Василев. Стана ясно и че от Политическа партия дефинитивно са затворили вратата за Тошко Йорданов и Слави Трифонов.

По тематиката за изгонените 70 съветски дипломати, Нинова сподели, че приканват дипломатите на двете страни да създадат всичко допустимо да не се стига до закриване на посолството и да се възстановява диалогът- „ и да се възвърне, тъй че да е в полза на българския народен интерес “, уточни Нинова.

Василев сподели, че дипломатите би трябвало да си влязат в ролята на дипломати, да работят нашите дипломати за българския интерес, дипломатите на Руската федерация ще работят за Руската федерация през нормализиране на разговора и от двете страни, сподели още Василев.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР