Придошли реки след продължили четири дни проливни дъждове наводниха къщи

...
Придошли реки след продължили четири дни проливни дъждове наводниха къщи
Коментари Харесай

Австралийските служби за спешна помощ призоваха около 50 000 души да се евакуират заради наводнения

Придошли реки след траяли четири дни проливни дъждове наводниха къщи и пътища и принудиха през днешния ден десетки хиляди поданици на Сидни да изоставен домовете си, съобщи Агенция Франс Прес.

Службите за незабавна помощ на щата Нов Южен Уелс оказаха нощес помощ на 22 души и приканиха към 50 000 души да се изтеглят. Наводненията, проливните дъждове и мощните ветрове предизвикаха спиране на електрозахранването в към 19 000 жилища.

`s devastating force evacuations in ; see pics

Австралия е изключително наранена от изменението на климата, означи Агенция Франс Прес. Тя постоянно страда от суши, опустошителни горски пожари и повтарящи се и все по-интензивни наводнения.

" Сидни не е отвън заплаха, не е време да се отпускаме ", съобщи Карлин Йорк, началник на службата за изключителни обстановки в щата.

Премиерът на Нов Южен Уелс Доминик Пероте прикани хората да съблюдават заповедите за евакуация. Федералното държавно управление разгласи положение на естествено злополучие в 23 наводнени региона на щата, с което си обезпечи по-широк набор от средства за подкрепяне на засегнатите поданици.

Floods in evacuation orders for thousands; officials warn of more rain

Australia floods: 50,000 on evacuation alert after deluge hits Sydney
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР