Причините за поскъпването на таксиметровата услуга в София са по-високите

...
Причините за поскъпването на таксиметровата услуга в София са по-високите
Коментари Харесай

Такситата в София вдигат цените

Причините за повишаването на таксиметровата услуга в София са по-високите цени на метана, на авточастите - с към 30%, както и на огромна част от стоките. Това сподели Петър Владимиров от националния таксиметров профсъюз:

" Новите цени са 1,05-1,21 лв. минимални цени за град София, 1,78-2,19 лв., като тези цени не са пипани 10 години, тъй че беше обикновено след 10 години да има актуализация ".

От сектора чакат единствено в първите един, два месеца да има отлив на клиенти с към 10-15%, заяви БНР. " Както споделям аз, който употребява такси няма да се качи на градски превоз. Нововъведения в колите няма по какъв начин да има, защото сега работим с много висок клас коли. Единственото нещо, което може би ще се усъвършенства най евентуално, това ще бъде самата хигиена на автомобила, поддръжката на колите. Сега това, което направи жест страната, да понижи патентния налог на 300 лв., като останалото се компенсира от страната, тя се поема от министерство на финансите. Това е една помощ към таксиметровите водачи, която е по отношение на пандемичната конюнктура от Ковид-19 ", разяснява още Владимиров.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР