Причините за най-високата концентрация на столетници в света в района

...
Причините за най-високата концентрация на столетници в света в района
Коментари Харесай

Петте тайни на столетниците: диета, движение, духовност, споделеност и почивка |

Причините за най-високата централизация на столетници в света в региона на Чиленто са тайнственост от години. Сред тях преди всичко е храненето въз основата на фамозната средиземноморска диета, дефинирана от двама американски учени – Ансел и Маргарет Кейс, които се заселват в Чиленто при започване на 60-те. Но освен.

Кои са петте секрети на столетниците?

Освен храненето, създателите преглеждат още ролята на придвижването, подобаващата отмора, споделеността с общността, в която живееш или работиш, отделянето на време за нематериалност. Върху всяка от тях те се стопират в детайли, като дават образец с метода на живот на жителите на региона Чиленто в Южна Италия. Изглежда просто, само че същинската загадка е в комбинацията от тези пет фактора. Без нито един от тях, салдото, здравето и чувството за благополучие не могат да ъдат реализирани.

Кое е вярното хранене?

В книгата „ Методът Чиленто “ е дадена подробна разбивка на типовете хранене по брой порции, разпределено отмерено сред плодове, зеленчуци, алено и бяло месо, риба, яйца, млечни артикули – на дневна и на седмична база. Така да вземем за пример, съгласно създателите две порции алено месо са изцяло задоволителни за седмица. Към тях може да добавите и две порции бяло месо, и две порции риба. Изглежда много, нали? Но в действителност това са единствено 6 хранения от общо най-малко 21 седмично. Най-големият акцент е върху зеленчуците и зърнените храни (по-точно пълнозърнести).

Около 30 лесни и практични предписания от този южноиталиански регион допълват картината на вярното, вкусно и природосъобразно хранене.

Тази книга съставлява самобитен справочник за всекидневието. Пет практични съвета, които отиват оттатък храненето – от преоткриването на духовността и ритуалите за преодоляване на напрежението до значимостта на ходенето и споделеността, отдалечаването от обществените мрежи и тревогата, която трови дните ни. И всичко това, с цел да осъзнаем смисъла на правилото „ малко по малко “, да забавим темпото и да реализираме по-дълъг и благополучен живот.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР