Причините за катастрофата край Своге ще станат ясни след 4-5

...
Причините за катастрофата край Своге ще станат ясни след 4-5
Коментари Харесай

Следовател: Причините за катастрофата край Своге до 4-5 месеца


Причините за злополуката край Своге ще станат ясни след 4-5 месеца. Това предвижда пред Българска национална телевизия някогашният следовател по следствие на пътнотранспортни произшествия Георги Илиев.

По думите на следователя за първи път се натъртва на пътната конюнктура като една от вероятните аргументи, довели до случая - в 99% от случаите лидерът на транспортното средство бил отговорен за случая.

"Той (водачът - б.р.) е подложен в тежка обстановка, когато е на кормилото да следи тъкмо пътната конюнктура, да реши какво е сцеплението на пътната конюнктура - какъв брой е хлъзгава, какъв брой е дълбока дупката, която е цялостна с вода, с цел да влезе или да не влезе в нея ", разяснява някогашният чиновник на Министерство на вътрешните работи.

Според Илиев единствено движимостите лица, които проучват обстановката, могат да кажат каква е била еластичността на мантинелата и дали тя е била пригодена да понесе удар със скорост от 30, 40 или 50 километра в час.

"Това ще се обясни по време на следствието, което изисква доста труд. И извънредно време е мисля, че следствието ще откри точните дейности или бездействия на компанията, която е направила некачествения ремонт, съгласно мен на този пътен сектор ", съобщи следователят.

Той съобщи и че рейсът би трябвало да бъде най-прецизно вдигнат - отлепен от земята, и качен на платформа, без да му бъдат нанесени никакви провали. Това се налагало, тъй като рейсът следва да бъде проучен обширно, тъй че да се откри каква е била редовността му по време на злополуката.

"Ако се окажат някакви недостатъци, те могат да бъдат потвърдени дали са били преди настъпване на ПТП-то, дали са след или вследствие на ПТП. За да се дефинира виновността на лицата ", добави Илиев.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР