Причините кучето да яде пясък могат да са, както здравословни,

...
Причините кучето да яде пясък могат да са, както здравословни,
Коментари Харесай

Когато кучето яде пясък

Причините кучето да яде пясък могат да са, както здравословни, по този начин и чисто поведенчески. Така да вземем за пример то може да се пробва по този метод да притегли вниманието на стопанина към себе си. Здравословния фактор и съществуването на някакви патологии също не са включени в тази обстановка. Възможно е любимецът ви да изпитва минус на някакви субстанции, като да вземем за пример желязо, както и да има стомашно-чревни проблеми или диабет.

Именно по тази причина, в случай че забележите, че кучето ви е почнало да яде пясък, би трябвало да посетите ветеринар. Така нареченият перверзен вкус, т.е. консумирането на нехранителни артикули, може да докара до яденето и на пръст, камъни, гума, пластмаса, сапун, хартия, дърво, тапети и по този начин нататък.

Какво да вършиме, в случай че питомецът ви стартира да яде пясък?

Само с наказване на кучето ви няма да се получи. Ако започнете да му се карате, тогава за него това може да се окаже даже премия, в случай че се опитвало просто да притегли вниманието ви. За да се справите с този проблем, би трябвало, първо, да се обясни каква е точната причина, а по-късно и да я отстраните.

Ако кучето яде пясък, само че дружно с това е клинично крепко - обикновено тегло, сияеща четина, здрава кожа, розови лигавици, няма болежка или други странични признаци, тогава това не е проблем. Най-вероятно по този начин прочиства тялото си. Ако обаче е налице някакво неразположение, значи нещо не е наред.

 кучето яде пясък

Възможно е кучето ви да страда от недостиг на витамини, минерали и микроелементи, като това да е повода да яде пясък. Често те имат дефицит на калций. За да не се получи това, би трябвало да осигурите на кучето си уравновесено и здравословно хранене, което е богато на всички нужни микроелементи и витамини. Добре е да му давате и 1-2 пъти седмично капсули рибено масло, тъй като калцият се усвоява по-добре с него. Включете и варена риба в диетата на кучето.

Грижете се за домашния ви любим и не подценявайте всяка една смяна в държанието му. Ако нещо ви тормози, тогава безусловно се обърнете към ветеринар навреме. Само експерт ще може да ви каже каква е повода за смяната в държанието му и по какъв начин да се справите с това.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР