Причината за огромния проблем е липсата на служителиХаос по летищата

...
Причината за огромния проблем е липсата на служителиХаос по летищата
Коментари Харесай

Хаос по летищата в Европа и отменени полети: Как да защитите правата си

Причината за големия проблем е неналичието на чиновници

Хаос по летищата може да провали почивката на стотици туристи това лято. Причината са закъснения и анулирани полети поради липса на чиновници. Най- съществено наранена от рецесията се чака да бъде Европа.

С началото на летния сезон има съществено нарастване на броя на пасажерите в Европа. Пътуващите със аероплан обаче би трябвало да са готови, че може да се наложи да чакат по-дълго от нормалното. Причината е неналичието на чиновници.

"Доста от хората, които бяха наложително освободени, пуснати в неплатен отпуск или принудени да изоставен в авиационната сфера, в този момент нямат планове да се върнат ", разяснява в ефира на авиоекспертът Александър Богоявленски.

Бързо решение няма. А стотици хиляди може да се окажат с провалени почивки. Обучението на нови фрагменти ще отнеме доста време, а възобновяване на бранша - години.

"Сега ще бъде доста мъчно да се притегли този, от една страна, дипломиран личен състав, въпреки това хора, които бързо да могат да бъдат подготвени да правят същата тази работата. Защото тя с изключение на тежка, е и доста виновна ", обърна внимание Богоявленски.

Всеки би трябвало да знае правата си, когато е на път и допустимо най-бързо да потърси обезщетение при положение на анулиран полет или забавяне.

"Трябва да знаем две неща. Първо, че при всяко едно забавяне самолетната компания ни дължи грижи - да обезпечи храна, питиета, в случай че се постанова нощувка. Второто нещо, когато закъснението е по виновност на самолетната компания, а не вследствие на форсмажор, тогава всеки пасажер може да претендира и обезщетение ", изясни Богомил Николов от "Активни консуматори ".

Отражение върху цените към този момент има и в резултат на войната и проблемите с енергийните доставки. Въпреки това сезонът се обрисува да бъде по-силен спрямо предходните две години.

Пътуванията към чужбина към този момент са се нараснали двойно спрямо предходната година, като се чака растежът да продължи до края на лятото. На летищата в страната това лято се чакат най-вече полети от Полша, Германия и Англия.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР