Причината тази отсечка да отпадне за финансиране от Плана за

...
Причината тази отсечка да отпадне за финансиране от Плана за
Коментари Харесай

Ще има пари за новата отсечка на метрото, увери премиерът Петков

Причината тази права да отпадне за финансиране от Плана за възобновяване и резистентност е, че има риск при минимално закъснение на строителството по настоящия график, да не бъде приключена доникъде на 2026 година Именно до този период би трябвало да бъдат приключени и разплатени всички средства по Плана, се споделя в известие на държавната пресслужба.

Планирано е правата да минава през 6 станции: Шипка – Гео Милев – Слатина – Арена Армеец/Тех парк – Цариградско шосе.

За построяването й ще се обезпечат средства в размер на 405 милиона лв. от Столична община, а остатъкът ще се съфинансира от държавния бюджет, разсрочено за 4 години.

Политиката на Европейския съюз е ориентирана към финансиране на планове за районна съгласуваност, показват от държавната пресслужба. В тази връзка в Плана се планува създаване на градска железница, както и доставка на междуградски влакове.

Според плановете столичната градска железница ще свързва София с междуградската жп линия до Пловдив. За Пловдив също е планувано финансиране на градска железница.

По Плана са планувани средства за доизграждане на линията „ Хаджи Димитър “ – „ Сухата река “ – ж.к. „ Левски “, включваща 3 спирки. За задачата е обезпечено 100% финансиране по линия на Плана за възобновяване и резистентност.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР