Причината, поради която чернокожите хора се радват на сбиването в Монтгомъри, е по-сложна, отколкото си мислите

...
Докато социалните медии продължават да реагират на прословутото сбиване в
Коментари Харесай

Докато социалните медии продължават да реагират на прословутото сбиване в Монтгомъри, което се случи през уикенда, чернокожите хора бяха най-буйните, когато става дума за коментара около него. От сравненията на Black Panther до дублирането на битката Riverboat Wrestlemania, шегите изглежда са безкрайни. Интересното е, че забележките се коренят в хумор, който произтича от по-дълбоко и много по-сложно място.

И за съжаление, това е място, с което черните хора са твърде добре запознати. Битката започна, когато група бели мъже нападнаха самотен работник от черния док, който вършеше работата си, като помолиха групата да премести понтонната си лодка (лодката блокираше речна лодка да акостира). Отговорът на белите мъже беше такъв, който се придържаше към американската история – да издевателстват чернокож, когато се чувстват неудобни от тях.

Прочетете повече

Освен Хали Бейли, тук Има ли други чернокожи актьори и герои на Дисни, които обичаме

Чернокожото поколение Z, подлудявате шефа си

15 безценни черни момента в Twitter, които си струва да запомните [Актуализирано]

< p>Расисткото насилие срещу чернокожите винаги е било превръщано в публичен спектакъл. След Гражданската война снимки на линчове бяха публикувани като пощенски картички с расистки текст, докато не бяха забранени от пощенската служба на Съединените щати през 1908 г. Тази практика беше варварски превъплътена като черни хора, убити на видео, като кадрите се възпроизвеждаха в интернет .

Справедливостта за нас е рядкост и често, когато се опитваме да я постигнем, сме обвинявани като жертви и сме държани отговорни за собствената си смърт. Това, което видяхме в Монтгомъри, не беше просто невероятна демонстрация на единство сред чернокожите, а точно обратното на това, което сме свикнали да виждаме. Този път, когато чернокож беше нападнат от бели хора, той — и хората, които се намесиха от негово име — отвърнаха на удара.

Това е жизненоважно както в по-широк исторически контекст, така и в по-локализиран . Както носителят на наградата „Пулицър“ журналист Никол Хана-Джоунс посочи: „Ако разбирате историята на Монтгомъри – един от най-плодотворните градове за търговия с роби в САЩ се превърна в брутално репресивен режим на апартейд след това и мнозинството чернокожи, но ТОКУ-ЩО получи първия си чернокож кмет — това дава много повече перспектива на това видео.“

Историята продължава

Чернокожите хора се разделят, откакто разбрахме какво се случи в Монтгомъри и има защо. Живеем в общество, което ще направи всичко необходимо, за да поддържа превъзходството на белите и насилието, което идва заедно с него. Случилото се на подсъдимата скамейка онзи ден ни напомни, че има сила в общността и просто че на чернокожите им е писнало.

Още от The Root

Fierce Females: TV's Most Badass Black Women

Най-богатите чернокожи хора в света

24 политически карени, които трябва да седнат някъде

Регистрирайте се за бюлетина на The Root. За последните новини, Facebook, Twitter и Instagram.

Щракнете тук, за да прочетете цялата статия.

Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР