Причината - лозарите изразяват недоволството си пред държавната институция, защото

...
Причината - лозарите изразяват недоволството си пред държавната институция, защото
Коментари Харесай

Лозари от цялата страна излязоха на протест пред Министерството на земеделието

Причината - лозарите показват недоволството си пред държавната институция, тъй като по думите им " изживяват един от най-тежките си интервали " . Не получават и подкрепяне за торове и препарати както други агропроизводители. Но най-много - била им обещана помощ от 30 милиона лв. за винени и 2,5 милиона лв. за десертни лозя, само че положителните планове от страна на страната по този начин и не трансформирали в действителност.

" Ние сме единствения бранш в България, който не получава дотации, не можем да устояваме. Всичко, което получаваме, е в размер 27 лв. на декар. Никаква обвързана поддръжка, никаква друга помощ ", сподели пред News.bg Калин Иванов от Националното съдружие на българските лозари и уредник на митинга.

Огромна нерентабилност. Това е ориста на към момента останалите работещи в областта на лозарството, добави той. " Пред банкрут сме. Разходите ни надвишават с 300-400 лв. на декар приходите. "

" Ние сме си във война постоянно, не ни се отразява сегашната ", добави Иванов.

Протестиращите настоятелно желаеха среща с министъра на земеделието, с цел да му показват проблемите си, само че по този начин и не бяха признати в постройката на агроведомството. И се заканиха - подготвени са на още митинги.
 Лозари в Бургаско стачкуваха за по-високи дотации
Лозари в Бургаско стачкуваха за по-високи дотации

Протестиращите се оплакаха, че България е страната в Европейски Съюз с най-ниски субсидии
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР