Причината Хари Кейн да пропусне дузпа срещу Франция може да

...
Причината Хари Кейн да пропусне дузпа срещу Франция може да
Коментари Харесай

Клинсман скочи да брани Хари Кейн

Причината Хари Кейн да пропусне дузпа против Франция може да се крие в дългото съмнение на основния арбитър от Бразилия Уилтон Сампайо и помощниците му от екипа за видеонаблюдение дали да дадат втория 11-метров удар за Англия в дуела. Това съобщи някогашният немски национал Юрген Клинсман, представен от ДПА.

При резултат 2:1 за Франция в 84-тата минута на четвъртфинала на международното състезание по футбол островитяните получиха правото да изпълнят втора дузпа, откакто френският защитник Тео Ернандес изцяло съзнателно изблъска в тил в наказателното поле халфа Мейсън Маунт. Главният арбитър Сампайо остави играта да продължи, само че след дълга консултация с помощниците си и неведнъж ревизиране на обстановката въпреки всичко реши да уточни бялата точка. Според Клинсман тъкмо това закъснение може би е в основата на пропуща на Кейн, който към 30 минути по-рано бе осъществил към този момент една дузпа.
 Дидие Дрогба отбрани Хари Кейн: Истински капитан и водач, образец за нападателите
Дидие Дрогба отбрани Хари Кейн: Истински капитан и водач, образец за нападателите

" Много ми хареса методът, по който игра на това международно състезание "

" От момента, в който съдията спря играта, досега, в който Кейн получи шанса да бие дузпата, измина ужасно доста време. Това въздейства на мозъка ти ", сподели Клинсман, който сега работи като част от групата на ФИФА за механически изследвания.

" Не е загадка, че аз съм огромен почитател на Хари Кейн и в случай че Хари просто бе получил опцията незабавно да стреля, не считам, че щеше да има проблем да осъществя. Цялата обстановка с ВАР, инспекциите от всеки ъгъл, всичко това губи време. В един миг обаче ти започваш да мислиш, което ти въздейства и се стига досега, в който не успяваш да изпълниш дузпата по метода, по който искаш ", сподели Клинсман, който прекара едни от най-силните години от кариерата си в Тотнъм, където в този момент играе и британският капитан.

Според някогашния немски голмайстор Англия не би трябвало да се срами от това отпадане и има вяра, че отборът ще успее да осъществя капацитета си и да завоюва трофей от огромно състезание след полуфинала на предходното международно и загубата на финала на последното европейско.

" Мисля, че цялостното показване на Англия бе доста положително. Този мач с Франция обаче пристигна прекомерно рано. Той трябваше да бъде полуфинал или край. Единият тим трябваше да си тръгне и за жалост това бе Англия. Но считам, че целият шампионат за Англия бе доста добър ", сподели още международният първенец със Западна Германия за 1990 година.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР