Причината е започналият около 05:50 часа сутринта руски ракетен обстрел. Взривовете

...
Причината е започналият около 05:50 часа сутринта руски ракетен обстрел.
Взривовете
Коментари Харесай

Българската делегация в Киев попадна под обстрел, депутатите са в бомбоубежище

Причината е почналият към 05:50 часа сутринта съветски ракетен обстрел.

Взривовете се чуваха и до момента в който журналистът на малкия екран Десислава Ризова се включваше от украинската столица, с цел да заяви, че са в скривалище и не е ясно по какъв начин и по кое време ще съумеят да се приберат в България. 

Българската делегация е водена от ръководителя на Народното събрание Росен Желязков, а с него в Киев са още Даниел Митов от ГЕРБ, Ивайло Мирчев от ПП-ДБ и Станислав Анастасов от Движение за права и свободи. Вчера те към този момент имаха срещи в украинския парламент, а Желязков държа тирада пред украинските депутати, като увери, че България ще продължи по всевъзможен метод да поддържа Украйна.

Българските депутати се поклониха и пред стената със фотосите на починалите във войната и разгледаха разрушени здания от бомбардировките.

Снимка: Facebook, профил на Ивайло Мирчев

Руската офанзива, която завари българските национални избраници в украинската столица, стартира в ранните утринни часове с ракетни удари по Киев и други украински градове, оповестиха военновъздушните сили на Украйна, предадоха Ройтерс и Българска телеграфна агенция.

Около 6 часа сутринта в цяла Украйна беше оповестена паника за заплаха от въздушна офанзива. Военновъздушни сили на Украйна предизвестиха в " Телеграм " за риск от съветски ракетни удари.

В столицата се чуха няколко гърмежа, когато системите за противовъздушна защита бяха включени за отбиване на офанзивата.

Силните гърмежи в Киев бяха малко преди 7 сутринта, оповестиха очевидци на Ройтерс.

Кметът на Киев Виталий Кличко заяви в приложението " Телеграм ", че системите за Противовъздушна отбрана са били задействани. За момента не е ясно дали има жертви или вреди.

Олег Синегубов, губернатор на североизточната Харковска област в Украйна, сподели, че съветските ракети са блъснали инфраструктурни обекти в град Харков.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР