Причината да не мине магистрала през Кресненското дефиле е Червената

...
Причината да не мине магистрала през Кресненското дефиле е Червената
Коментари Харесай

Борислав Сандов: Причината да не мине магистрала през Кресненското дефиле е Червената книга

" Причината да не мине автомагистрала през Кресненското дефиле е " Червената книга на България ", съобщи Борислав Сандов, някогашен министър на околната среда и водите.

Тази автомагистрала би заплашила уязвими скотски типове, изясни Сандов. От това следва, че единственото допустимо решение е градеж на тунел под дефилето.

" Важно е да знаем, че имаме планетарна рецесия. Имаме всеобщо измиране на типовете. Това са медикаментите на хората, това е чистият въздух, чистата вода. Има директно отношение към човешкото здраве и изобщо към опцията да бъдем цивилизация ", разяснява Сандов, който е дълготраен екоактивист.

" Вероятно " околните " компании, които изграждаха автомагистралата са откраднали доста пари ", е мнението на Сандов за нежеланието да се построи до момента подобен тунел.

Той даже назова името на една от тях - " Главбулгарстрой ".

АПИ отхвърля да направи разбор за други трасета, с изключение на за едно несъмнено. То обаче е проблематично за европейските правила, изясни Сандов.

" Проблемът е в АПИ ", акцентира той.

" Кресненското дефиле е една от двете точки в България, които са най-богати на биоразнообразие. Затова Европейска комисия и Организация на обединените нации споделят, че не може да се подценяват законите за опазването на околната среда и типовете ", сподели още Сандов.

Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР