Прибрах се по собствена воля и на собствена отговорност.Повече няма

...
Прибрах се по собствена воля и на собствена отговорност.Повече няма
Коментари Харесай

От ареста Божков иска да вземе властта като политик: Искам да обединя всички партии срещу статуквото

Прибрах се по лична воля и на лична отговорност.

Повече няма да се занимавам с бизнес, идеята ми е България да се оправи.

По делото на Борисов, Горанов и Арнаудов съм предпазен очевидец.

Не познавам Петьо Петров. Срещу мен беше проведена офанзива като военна интервенция - арестуваха жена ми, сина ми, юриста ми.

 

Това съобщи предприемачът под домакински арест Васил Божков в онлайн конференция от вкъщи си.

 

От думите на Божков стана ясно, че задачата на завръщането му е да вземе властта като политик.

Той сподели, че желае да сплоти всички партии, които са срещу статуквото и с гласовете на безмълвното болшинство, което в този момент не гласоподава да завоюва изборите и да избави страната. Под статукво той схваща ГЕРБ, Политическа партия, Демократична България, Движение за права и свободи. Борисов и Пеевски би трябвало да бъдат изличени от властта, а също и Промяната, която е Комсомолът на ГЕРБ, счита Божков.  Той сподели още, че може въобще да не се стигне до каузи против него в съда.

 

Спекулацията с моето връщане е операция на прокуратурата. Те получиха регулярното писмо за моето прибиране. Арабският термин е изгонване. Прибирането ми беше осуетено от Интерпол, след това потегли дело в Дубай, прибрах се непринудено самичък, без екстрадиция. Подписах декларация, прибирам се по лична воля и отговорност, съобщи още той и добави:

По делото на Борисов, Горанов и Арнаудов аз съм предпазен очевидец.

 

Единственото нездравословно нещо за България е Борисов, той би трябвало да бъде изваден от политическата сцена, с цел да има България някакво бъдеще, сподели той. 

 

Обясни, че с Алексей Петров не се познавал добре, от дълго време не се бил виждал. Неговото прибиране нямало нищо с убийството. 

 

Политическа партия мога да ги отъждествя като комсомолската организация на ГЕРБ, ние сме срещу статуквото.

 

Той помоли да не бъде принизяван с престъпни персонажи като Къро и като Найденов, който бил психологично болен човек. 

 

Измислени неща били, че е обвързван с Къро, нямал нищо общо с побоя на Слави Ангелов, този очевидец имал душевен отклонения. 

 

И добави: Какво желаят да ми пришият това, е друга тематика.

 

По следствието, за което е разпитван изясни, че е подписал декларация да не споделя какво е споделил.

 

Моята идея е да направя нещо за България и българския народ, не мисля повече да се занимавам с бизнес, правил съм доста неща за българския народ, за спорта, а те унищожиха сбирката ми, съобщи още той.  

 

И сподели, че желае да сплоти всички партии, които са срещу статуквото и с гласовете на безмълвното болшинство, което в този момент не гласоподава да завоюва изборите и да избави страната. Под статукво той схваща ГЕРБ, Политическа партия, Демократична България, Движение за права и свободи. Борисов и Пеевски би трябвало да бъдат изличени от властта, а също и Промяната, която е Комсомолът на ГЕРБ, счита Божков. 

 

Не би ме удовлетворило реми, партията би трябвало да приключи с победа на белите, съобщи той.

 

Запитан за Любена Павлова сподели, че дали е била в Дубай или не, той не знае. А за какво е бил отхвърлен Гешев, за него било мистерия.

 

Той изясни, че няма да може да каже каква информация ще разкрие пред американските управляващи в средата на септември. 

 

И добави, че европрокуратурата го разпитвала по неговия сигнал. 

 

" Договорки не върша, никой не ми е давал гаранции, бях на косъм да заставам осем месеца в ареста ", сподели той и добави, че ще се опита да сплоти всички, които били срещу статуквото. 

 

Божков добави, че европрокуратурата го разпитвала по неговия сигнал. Бил елементарно откриваем, в това число съдът го намирал постоянно, с цел да му връчи бумаги, свързани със запорите. Сградата, в която щял да прави музей, към този момент не била негова.

 

" Договорки не върша, никой не ми е давал гаранции, бях на косъм да заставам осем месеца в ареста ", сподели той. Щял да се опита да сплоти всички, които били срещу статуквото. Всеки можел да идва при него, тъй като е под домакински арест. Той чакал делата, в случай че въобще се стигне до тях, тъй като не бил направил никакви закононарушения.   

 

Като човек под домакински арест, всеки можел да идва при него и да го провежда.

 

Той още веднъж сподели, че чака делата, тъй като не бил направил никакви закононарушения.   

 

И призна, че е в основата на митингите през 2020 година

 

След като Васил Божков беше пуснат под домакински арест по едно от делата против него, той дава конференция.

 

Журналистите бяха събрани в хотел " Хаят " след предварителна регистрация, а предприемачът отговаряше от офиса си на " Московска " 8, където обитава по време на домашния си арест с електронна гривна.

 

Припомняме, че във вторник - 5 септември, апелативният съд промени мярката на Божков по така наречен „ Хазартно дело “ и го пусна под домакински арест.

Срещу Божков има и още две каузи - за престъпни закононарушения, измежду които ликвидиране и обезчестяване. И за притежания на културно-исторически полезности.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР